Компоти на зимуКонсервація

Гарбузовий сік

Гарбузовий сік на зиму, приготований в домашніх умовах — це корисний і смачний напій, густоту і солодкість якого можна регулювати на свій смак. А, взагалі, з гарбуза можна приготувати так багато різних смачних заготівель на зиму. Це і традиційний сік, і варення з апельсином або лимоном, цукати з гарбуза, гарбузове пюре. Для приготування соку гарбуз потрібно вимити, розрізати, прибрати все насіння і м’якуш всередині гарбуза. Зрізати шкірку. Потім довільно нарізати гарбуз на невеликі шматочки.

Інгредієнти:

  • Гарбуз 3 кілограми
  • Вода 3 літри
  • Цукор 1 склянка
  • Лимонна кислота 1.5 столової ложки

Приготування:

  1. У каструлю кладемо шматочки гарбуза і заливаємо їх водою. Включаємо плиту. Як закипить, зменшуємо вогонь до мінімального і варимо гарбуз до повного розм’якшення. На це піде хвилин 25-35. Все залежить від сорту і розмірів шматочків гарбуза.
  2. М’який гарбуз перекладаємо в іншу каструлю.
  3. Потім занурювальним блендером пробиваємо в пюре. Воду, в якій гарбуз варилася, не виливаємо.
  4. Потім до гарбузового пюре додаємо воду, в якій він варився, всипаємо цукор і лимонну кислоту. Кількість цукру і кислоти додаємо на свій смак. Я не люблю дуже солодкий сік, тому цукру не багато.
  5. Густоту соку визначаємо за своїм бажанням. Якщо сік виходить густий, а води, в якій гарбуз варилася, мало, можна додати звичайної кип’яченої води. Довести сік до кипіння і прокип’ятити хвилин 10. У цей час зняти пінку, яка з’являється.
  6. Пляшки промити й простерилізувати зручним способом. Кришечки залити окропом. І гарячий сік відразу розлити по гарячих пляшках. Закрити кришками й укутати під щось тепле. Так залишити до повного охолодження пляшок. Таким чином ми забезпечили себе корисним і дуже смачним соком на всю зиму.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Компот з абрикосів і апельсинів на зиму

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close