Варення й джемиКонсервація

Джем з полуниці і лаванди

Якщо ви вирішили поповнити полиці своєї комори полуничним варенням, не дивно розгубитися у виборі способу приготування. Адже варіантів цих ласощів відомо чимало.

Пропонуємо вашій увазі чудовий рецепт джему з полуниці й лаванди, який, без сумніву, сподобається як дорослим, так і дітям. Цей різновид чудесного варення в сільському стилі порадує вас поєднанням ягідного і трав’яного аромату. Полуницю для джему слід взяти стиглу, пурпурного кольору, тоді вона особливо ароматна і солодка.

Інгредієнти:

  • Полуниця стигла 1 кілограм
  • Цукор 350 грамів
  • Квіти лаванди (свіжі або сушені) – жменя

Приготування:

  1. Ретельно вимийте полуницю під холодною проточною водою, видаліть плодоніжки з чашолистками. Складіть ягоди в каструлю з товстим дном, засипте цукром і залиште на 2 години.
  2. Поставте каструлю на слабкий вогонь і варіть близько 2 годин, періодично помішуючи. Потім зніміть з вогню і залиште ягоди на ніч остигати й настоюватися в сиропі.
  3. На другий день знову поставте каструлю на плиту і на слабкому вогні варіть близько 1 години. За цей час джем стане густим і смачним. У цей момент додайте квіти лаванди й варіть, помішуючи, ще 20-30 хвилин.
  4. Тим часом підготуйте банки невеликої місткості — вимийте їх і стерилізуйте будь-яким зручним для вас способом. Кришки прокип’ятіть і обсушіть.
  5. Готовий джем розкладіть в сухі стерильні банки, щільно закупорте їх або закрутіть гвинтовими кришками й переверніть догори дном до повного охолодження (або хоча б на 1-2 години).
  6. Коли джем з полуниці й лаванди повністю охолоне, приберіть банки на зберігання в темне місце (прохолодне або з кімнатною температурою). У темряві максимально збережеться яскравий насичений колір джему.
  7. Якщо відкриєте банку, порушивши герметизацію, її слід переставити в холодильник до використання. Джем з полуниці й лаванди можна подати до чаю або використовувати як начинку для пирога.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Варення з айви

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close