Домашні консервиКонсервація

Домашня тушонка з кролика

Рецепт тушонки з кролика традиційно знадобиться в першу чергу кролівникам при масовому осінньому забої тварин, щоб запасти їх м’ясо про запас. Але якщо ви раптом обзавелися тушкою кролика, не полінуйтеся приготувати з неї смачну тушонку.

З такою тушонки ви згодом зможете приготувати багато різних смачних страв. Технологія тушкування кролячого м’яса за допомогою стерилізації в каструлі з водою є перевіреним способом консервування м’ясної продукції. Банки з тушонкою, заготовлені цим способом, можуть зберігатися близько 1 року в прохолодному середовищі.

Інгредієнти:

  • М’ясо кролика
  • Кролячий жир, свиняче сало

У кожну банку місткістю 500 мілілітрів:

  • Перець духмяний горошком 5-7 штук
  • Перець чорний горошком 7-10 штук
  • Гвоздика 2-3 бутончики
  • Лавровий лист 1-3 штуки
  • Сіль 1 чайна ложка з гіркою

Приготування:

  1. Найкраще для тушонки взяти банки місткістю 500 мілілітрів, але за бажанням підійдуть і літрові. Банки й металеві кришки стерилізують.
  2. Зріжте ножем м’якуш м’яса з кісток і наріжте її шматочками. Бажано, щоб товщина шматочків була не більше 2 см. Можете також нарубати м’ясо з невеликими кісточками.
  3. На дно кожної банки покладіть спеції, передбачені за рецептурою (крім солі).
  4. У добре вгодованих кроликів на тушці є шар жиру. Відокремте його і половину, порізавши на шматочки, рівномірно розкладіть на дно кожної банки. У разі, якщо жиру немає, замініть (доповніть) його свинячим салом, теж порізаним на шматочки близько 1 см. Висота шару жиру в банці повинна складати 1-2 см.
  5. На шар жиру щільно укладіть підготовлене м’ясо кролика по плечики, додайте сіль, а потім знову покладіть шар жиру (сала) товщиною близько 2 см.
  6. Встановіть банки з м’ясом, прикривши кришками, в каструлю для стерилізації, на дні якої простелити рушник або щільну тканину. Заповніть каструлю водою по плечики банок, доведіть до кипіння і стерилізуйте 5 годин при слабкому кипінні води. У міру випаровування, доливайте в каструлю гарячу воду, підтримуючи необхідний рівень.
  7. Готову тушонку вийміть з каструлі, закатайте банки кришками й переверніть догори дном до охолодження. Після охолодження приберіть тушонку в прохолодне місце для зберігання.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Паштет з м’яса кролика

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close