БаклажаниКонсервація

Баклажани на зиму «Тещин язик»

Тещиним язиком народ дотепно прозвав пекучі овочі відповідної форми в гострій заливці. Яких тільки «язиків» не зустрічається: з огірків, кабачків, помідорів. Пропонуємо рецепт баклажанів на зиму «тещин язик».

Ця баклажанна гостра закуска давно стала класикою серед овочевих зимових заготівель. З заданої в рецептурі кількості продуктів виходить 6 літрів смачної баклажанової закуски. Баклажани смажаться на олії й консервуються в маринадній заливці способом стерилізації.

Інгредієнти:

  • Баклажани 6 кілограмів
  • Сіль
  • Олія рослинна для смаження близько 1 літри (скільки візьмуть баклажани)

Для маринадної заливки:

  • Перець солодкий червоний 2 кілограми
  • Гострий перець 2 стручки
  • Часник 5-6 головок
  • Оцет 9% 1 стакан
  • Олія рослинна 1 стакан
  • Цукор 1 склянка
  • Сіль 2 чайні ложки

Приготування:

  1. Баклажани вимийте, обріжте кінчики й наріжте уздовж трохи навскоси пластинками, що нагадують свинячий язик (товщиною 0,5-1 см, тонше неможна, щоб не розвалилися при смаженні).
  2. Нарізані з баклажанів «язики» засипте сіллю, перемішайте і залиште години на 2, щоб овочі виділили гіркий сік.
  3. Посмажте оброблені баклажани на середньому вогні на рослинній олії з обох боків до рум’яності.
  4. Для заливки солодкий і гострий перець, звільнений від насіння, пропустіть через м’ясорубку. Часник почистьте від лушпиння і теж пропустіть через м’ясорубку.
  5. З’єднайте подрібнений перець з часником, додавши цукор, оцет, рослинну олію, сіль. Перемішайте.
  6. У стерильні банки укладайте шарами смажені баклажани й заливайте маринадною сумішшю. При укладанні злегка придавлюйте овочі, щоб пішло повітря.
  7. Банки місткістю 500 мл і 1 літр стерилізуйте 40 хвилин з моменту закипання води. Закатайте або закрутіть гвинтовими кришками. Переверніть догори дном до повного охолодження.

Смачного!

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close