Другі стравиКотлетиСтрави з м'яса

Зрази з сирно-яєчною начинкою, запечені в духовці

М’ясні зрази — це майже звичайні котлети, але з додаванням начинки. Начинку можна використовувати різну, таким чином урізноманітнити смакові поєднання і перетворити звичайне блюдо в кулінарний шедевр.

Інгредієнти:

Для котлет:

  • Фарш свинячо-яловичий 700 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука (45 грамів)
  • Часник 2 зубчики (20 грамів)
  • Хліб білий 2 скибочки (40 грамів)
  • Молоко 50 мілілітрів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія рослинна для обсмажування

Для начинки:

  • Яйця 2 штуки
  • Сир твердий 80 грамів
  • Часник 2 зубчики (20 грамів)
  • Масло вершкове 50 грамів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Для кляру:

  • Яйця 2 штуки
  • Сметана 3 столові ложки (80 мілілітрів)
  • Молоко 100 мілілітрів
  • Борошно 100-120 грамів
  • Сіль 1/3 чайної ложки

Приготування:

  1. Якщо у вас не фарш, а шматок м’яса, тоді його треба промити й обсушити паперовим рушником. Далі за допомогою блендера або м’ясорубки подрібнити м’ясо разом з очищеною цибулею і часником.
  2. Цибулю і часник очищаємо і натираємо на дрібній тертці.
  3. Хліб замочуємо в молоці. Після того як хліб розбухне, віджимаємо його від молока.
  4. У фарш додаємо подрібнену цибулю і часник, а також віджатий від молока хліб. Солимо і перчимо.
  5. Ретельно перемішуємо фарш і відбиваємо його.
  6. Готуємо начинку. Яйця варимо в підсоленій воді на круто (8 хвилин після закипання води). Охолоджуємо в холодній воді, очищаємо. Яйця і сир натираємо на дрібній тертці.
  7. У глибокому посуді з’єднуємо подрібнені яйця і сир. Часник пропускаємо через прес і додаємо в начинку.
  8. Вершкове масло розігріваємо в мікрохвильовці 30 секунд і додаємо до начинки. Начинку ретельно перемішуємо.
  9. З фаршу формуємо кульку, а потім розплющуємо в невеликий коржик. У центр коржа кладемо 1 чайну ложку начинки. З’єднуємо краї коржа, формуючи довгасту котлету з начинкою.
  10. Таким чином формуємо зрази з усього фаршу і начинки.
  11. Готуємо кляр. В молоко додаємо яйця і сіль.
  12. Додаємо сметану.
  13. Перемішуємо і додаємо борошно (50-60 грамів).
  14. Ретельно перемішуємо кляр.
  15. У борошні, яке залишилася (50-60 грамів), обвалюють зрази. Потім викладаємо зрази в кляр і мочаємо з усіх боків.
  16. Включаємо духовку для розігрівання до 200 градусів.
  17. Прогріваємо на добре розігрітій сковороді рослинну олію. Обсмажуємо зрази з двох сторін до золотистого кольору.
  18. Перекладаємо обсмажені зрази у жаростійку форму і запікаємо при температурі 200 градусів 20-30 хвилин (до готовності).
  19. М’ясні зрази з сирно-яєчною начинкою готові!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Котлети з рису і консервованої риби

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close