Другі стравиЗапіканкиСтрави з овочів

Запіканка з цвітної капусти з солодким перцем і цибулею

Запіканка з цвітної капусти з овочами відмінно підійде для легкої вечері — вона ароматна, смачна і ситна. Запіканка виходить дуже соковитою завдяки великій кількості овочів. Спробуйте приготувати.

Інгредієнти:

  • Цвітна капуста (заморожена) 500 грамів
  • Яйця 3 штуки
  • Молоко 30 мілілітрів
  • Борошно 2 столові ложки
  • Перець болгарський 170 грамів
  • Цибуля ріпчаста 100 грамів
  • Часник 1-2 зубчики
  • Лимон (сік) 1 скибочка
  • Олія рослинна 20 мілілітрів
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Цибуля зелена 3-4 пера
  • Кріп 2-3 гілочки

Приготування:

  1. Капусту ретельно промиваємо і заливаємо холодною водою на 10-15 хвилин.
  2. У каструлю наливаємо воду, доводимо до кипіння, солимо і видавлюємо сік лимона.
  3. Відварюємо капусту 5-7 хвилин, потім відкидаємо на друшляк. Даємо охолонути.
  4. Очищаємо цибулю і нарізаємо її кубиками.
  5. Очищаємо болгарський перець і нарізаємо кубиками.
  6. У сковороді на рослинній олії обсмажуємо цибулю 2 хвилини.
  7. Додаємо перець і обсмажуємо ще 2 хвилини.
  8. Часник очищаємо і дрібно рубаємо.
  9. Подрібнюємо зелень.
  10. У миску розбиваємо яйця, всипаємо борошно і вливаємо молоко. Солимо і перчимо.
  11. Збиваємо до однорідності.
  12. Капусту подрібнюємо в блендері або тремо на тертці. Включаємо духовку для розігрівання до 180 градусів.
  13. У яєчну масу кладемо капусту, обсмажені овочі, зелень і часник.
  14. Ретельно перемішуємо.
  15. Форму змащуємо олією.
  16. Рівномірно викладаємо підготовлену масу. Відправляємо в духовку на 20-25 хвилин при 180 градусах.
  17. Готовій запіканці даємо охолонути.
  18. Запіканка з цвітної капусти з овочами готова.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Картопля, запечена з шинкою і печерицями

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close