Другі стравиЗапіканки

Запіканка з кабачків з фаршем

Запіканка готується за принципом лазаньї, але замість листів пасти — тонкі пластини кабачка.

Готувати запіканку найзручніше у квадратній або прямокутній формі, але якщо такої немає можна і в круглій. Можна використовувати будь-яке м’ясо і доповнювати блюдо різними овочами, сирами або соусом.

Кабачки для запіканки найкраще вибирати молоденькі, без кісточок і з м’якою шкіркою.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш 300 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Кабачок 1 штука
  • Томатна паста 2 столові ложки
  • Сир моцарела 200 грамів
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Вершкове масло 30 грамів

Приготування:

  1. Цибулю нарізати дрібно й обсмажити. Потім додати натерту моркву й обсмажувати до готовності.
  2. Додати фарш і на великому вогні обсмажити 3-4 хвилини. В кінці додати томатну пасту, сіль і спеції.
  3. Кабачок помити й нарізати тонкими пластинами.
  4. Найзручніше нарізати його овочечисткою. Також можна просто нарізати тонкими кружечками.
  5. Збираємо запіканку.
  6. Форму змастити вершковим маслом. На дно викласти шар кабачків.
  7. Потім шар обсмаженого фаршу.
  8. Натерти сир.
  9. Потім знову шар кабачків, фаршу і сиру.
  10. Закриваємо все останнім шаром кабачків і на завершення ще трохи сиру.
  11. Запікати 30 хвилин у розігрітій духовці при 180 °C.
    Готова запіканка виходить рум’яна й ароматна.
    Дуже смачно подавати страву зі сметаною.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запіканка з баклажанів в духовці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close