Другі стравиЗапіканки

Запіканка миш-маш

Запіканка миш-маш в духовці. Оригінальне і смачне блюдо болгарської кухні “миш-маш на Фурньє” легке і пряне, нескладне в приготуванні. Особливо смачно прямо з печі, дуже сирно і соковито!

Інгредієнти:

  • Перець болгарський 700 грамів
  • Бринза 80 грамів
  • Сир сулугуні 100 грамів
  • Йогурт 4 столові ложки
  • Яйце куряче 3 штуки
  • Борошно пшеничне 2 столові ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний за смаком
  • Олія рослинна 2 столові ложки
  • Перець червоний пекучий на смак
  • Часник 2 зубчики
  • Петрушка за смаком
  • Сода (щіпка)

Приготування:

  1. Рецепт дано без урахування запікання перцю.
  2. Якщо літо, то береться свіжий болгарський перець і запікається при температурі 200 градусів близько 40 хвилин. Потім складаємо в пакет і тримаємо 10 хвилин, так швидше знімається шкірка. А якщо робимо взимку, то береться маринований перець.
  3. Перці очистити від шкірки й насіння і нарізати на смужки.
  4. Дрібно нарізати часник і петрушку.
  5. Змішати перець з часником і петрушкою, посолити й поперчити за смаком і додати масло.
  6. Все перемішати й укласти в форму.
  7. Натерти або розкришити бринзу, можна взяти фету.
  8. Змішати яйця з йогуртом, додати дрібку соди й дві ложки борошна, посолити.
  9. Все добре перемішати й залити в форму.
  10. Запікати в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці 20 хвилин.
  11. Натерти сир сулугуні й присипати запіканку і запекти до золотистого кольору ще 10 хвилин. Наша запіканка готова.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Макаронна запіканка з баклажанів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close