Другі стравиСтрави з птиці

Запечені курячі рулети зі шпинатом

Хрусткі курячі рулети з начинкою зі свіжого шпинату, любовно вкриті шапочкою ніжної моцарели, з ароматним базиліком і томатним соусом — це блюдо стане безумовним фаворитом у вашій кулінарній книзі. При цьому готується воно неймовірно просто і швидко.

Інгредієнти:

  • Курячі грудки без шкіри й кісток 1 кілограм
  • Панірувальні сухарі 1 чашка
  • Тертий пармезан 6 столових ложок
  • Свіжий шпинат 140 грамів
  • Подрібнений часник 1 зубчик
  • Оливкова олія
  • Сир Рікота 0,5 стакана
  • Збиті яєчні білки ⅓ стакана
  • Сир моцарела 85 грамів
  • Соус марінара 1 стакан
  • Свіжий базилік для прикраси

Приготування:

  1. Нарізати курячі грудки на шматочки приблизно по 110-120 грамів. Відбити їх, щоб вони стали тонкими й широкими.
  2. У мисці змішати 2 столові ложки тертого пармезану і панірувальні сухарі. Моцарелу нарізати тонкими пластинами.
  3. Шпинат нарізати й обсмажувати в сковороді з невеликою кількістю оливкової олії й часником протягом 2-3 хвилин. Змішати готовий шпинат з рікотою, пармезаном, що залишився і 2-3 столові ложки збитих білків (білки, що залишилися вилити в окрему чашку і прибрати до пори до часу).
  4. Вимити, обсушити й нарізати базилік — його буде потрібно в самому кінці, для прикраси.
  5. Змастити оливковою олією дно великої форми для випічки. Розігріти духовку до 230 ºC.
  6. Відбитий шматок курки помістити на робочу поверхню. Покласти в середину ложку суміші рікоти й шпинату і рівномірно розподілити по всьому пласту. Скрутіть в рулет. Не кладіть занадто багато начинки, інакше, коли ви будете згортати рулетик, вона може вилізти назовні.
  7. Занурити рулетик в збиті білки й обваляти в суміші панірувальних сухарів і пармезану.
  8. Виконати ті ж кроки з іншими шматками курки.
  9. Викласти рулети в форму для запікання і відправити в духовку на 25 хвилин. Щоб рулетики вийшли ідеально хрусткими, не кладіть їх впритул один до одного — між ними повинні бути невеликі проміжки.
  10. Вийняти форму, полити рулети соусом марінара і прикрасити пластинами моцарели. Випікати ще 35 хвилин, поки сир не розплавиться.
  11. Розкласти рулети по тарілках і прикрасити свіжим базиліком.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Тушкована куряча грудка з броколі та морквою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close