Другі стравиСтрави з м'ясаСтрави з овочів

Запечене м’ясо з кабачками й баклажанами

М’ясо, запечене з овочами й сиром, — це завжди смачно. А якщо приготувати таку страву в пергаменті, то буде ще й корисно! Завдяки конверту з пергаменту продукти готуються у власному соку, швидко пропікаються і не пересихають. М’ясо виходить дуже ніжним і ароматним, а овочі — соковитими. Відмінний варіант легкої вечері без клопоту. Спробуйте!

Інгредієнти:

  • Свинина (окіст) 450 грамів
  • Баклажан 200 грамів
  • Кабачок 400 грамів
  • Помідори 300 грамів
  • Сир твердий 70 грамів
  • Петрушка свіжа 20 грамів
  • Хмелі-сунелі (суміш сушених трав) 1 чайна ложка
  • Олія рослинна 1 столова ложка
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Підготуйте продукти за списком.
  2. Відріжте 4 листи пергаментного паперу розміром приблизно 30х40 см.
  3. Свинину наріжте невеликими смужками.
  4. Додайте до м’яса хмелі-сунелі (або суміш сушених трав), трохи солі, меленого чорного перцю і рослинну олію. Добре перемішайте і залиште на 15 хвилин.
  5. Тим часом підготуйте овочі. Баклажан, кабачок і помідори наріжте кружальцями завтовшки 4-5 мм.
  6. Сир натріть на дрібній тертці.
  7. Зелень дрібно наріжте і відокремте трохи для прикраси блюда.
  8. Духовку включіть для розігрівання до 200 градусів.
  9. На лист пергаменту викладіть кілька скибочок помідорів. Злегка посоліть, поперчіть і посипте щіпкою зелені.
  10. Зверху викладіть шар нарізаних кабачків.
  11. Поверх кабачків викладіть 1/4 частину м’яса.
  12. Додайте кілька гуртків баклажанів. Злегка посоліть, поперчіть і посипте щіпкою зелені.
  13. Викладіть ще шар кабачків. Посипте 1/4 частиною натертого сиру.
  14. Загорніть м’ясо з овочами в пергамент і скрутіть кінці пергаменту, щоб вийшов герметичний конверт.
  15. Повторіть процедуру з рештою овочів, м’ясом і сиром, точно так же звернувши у пергамент.
  16. Деко застеліть пергаментом і викладіть туди конверти з м’ясом і овочами.
  17. Помістіть м’ясо з овочами в пергамент в розігріту до 200 градусів духовку і запікайте 30-35 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку). В кінці запікання можна відкрити пергамент і дати сиру зарум’яниться.
  18. Подавайте м’ясо з овочами до столу прямо в пергаменті. При подачі посипте кожну порцію страви зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Свинячі котлети на грилі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close