Другі стравиСтрави з м'яса

Запечене м’ясо в яблучній глазурі

Дуже смачне, можна навіть сказати шикарне запечене м’ясо в глазурі. Безпрограшний варіант основного блюда на святковий стіл!

Інгредієнти:

  • Свинина (ребра або корейка) 1,7 кілограма
  • Часник 6-8 зубчиків
  • Олія рослинна 1 чайна ложка
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Перець чорний мелений 0,5-1 чайна ложка

Для глазурі:

  • Яблуко зелене кисле 1 штука
  • Кетчуп 6 столових ложок
  • Соєвий соус 6 столових ложок
  • Часник сушений 1 чайна ложка
  • Кориця мелена 0,5 чайної ложки
  • Сік лимона 3 столові ложки
  • Цукор 1-2 столові ложки
  • Перець червоний гострий мелений 1/3 чайної ложки
  • Сіль (якщо соєвий соус не дуже солоний) за смаком або більше соєвого соусу

Приготування:

  1. Для цього рецепта можна взяти свинячі реберця або свинячу корейку. Зі шматка м’яса зрізати плівки й зайвий жир.
  2. М’ясо посолити й поперчити, викласти на фольгу.
  3. Змішати сіль і чорний перець. Зубчики часнику розрізати навпіл і обваляти в суміші солі й перцю.
  4. Нашпигувати м’ясо. Для цього зробити проколи в м’ясі.
  5. У них вставити шматочки часнику так, щоб сіль і перець теж туди потрапляли.
  6. Змастити м’ясо невеликою кількістю рослинної олії, так спеції краще проникнуть всередину. Якщо є можливість, дати м’ясу промаринуватися 2-3 години. Якщо немає, відразу приступати до запікання.
  7. Включити духовку і розігріти до 150 градусів.
  8. Щільно запакувати свинину в фольгу. Запікати свинину в духовці 1 годину 45 хвилин (з розрахунку 30 хвилин на 500 грамів м’яса).
  9. Тим часом приготувати смачну й ароматну глазур, яка зробить свинину неперевершено смачною. Яблуко очистити від шкірки й насіння і подрібнити в блендері або натерти на дрібній тертці.
  10. Перекласти яблучне пюре в сотейник.
  11. Додати всі інші інгредієнти для глазурі.
  12. Випарювати глазур на невеликому вогні 20-25 хвилин, до густого стану. Весь час над нею стояти не треба — лише періодично помішувати.
  13. М’ясо добре протушкувати, тепер перекласти його на решітку.
  14. Решітку поставити на деко, застелене фольгою, щоб потім було простіше все помити. Духовку тим часом прогріти до максимуму (у мене це 250 градусів). Якщо є конвекція і верхній гриль, їх теж включити. Змастити м’ясо глазур’ю. Запікати свинину в яблучній глазурі хвилин 6-8.
  15. Дістати деко.
  16. Перевернути м’ясо, змастити верхню частину і боки глазур’ю.
  17. Запікати ще хвилин 6-8.
  18. Готовому м’ясу дати трохи відпочити й нарізати його порційними шматками.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Свинина в імбирному маринаді, запечена з капустою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close