Другі стравиСтрави з риби

Запечена тріска

Якщо вам набридло одноманітність і хочеться порадувати себе і близьких цікавою стравою, обов’язково спробуйте приготувати запечену тріску.

Інгредієнти:

  • Філе тріски 200 грамів
  • Перець дзвін 1 штука
  • Цукіні 150 грамів
  • Фенхель ½ штуки
  • Помідори черрі 100 грамів
  • Оливки 100 грамів
  • Оливкова олія 1 столова ложка
  • Часник 1 столова ложка
  • Морська сіль і перець за смаком
  • Бальзамічний оцет 1 столова ложка
  • Лимон для прикраси
  • Базилік для прикраси
  • Чебрець для прикраси
  • Петрушка для прикраси

Приготування:

  1. Спочатку необхідно добре промити філе тріски під водою і потім просушити його. Увімкніть духовку на 220 ˚С.
  2. Потім потрібно промити під водою овочі, просушити їх рушником. Цукіні, фенхель, перець дзвін, черрі й оливки нарізати невеликими шматочками й перемістити в форму для запікання, попередньо окропивши її оливковою олією.
  3. Викладені в форму овочі приправити перцем і сіллю і поставити в духовку. Запікати овочі необхідно протягом десяти хвилин.
  4. Як тільки овочі пропечуться, потрібно підготувати тріску. Для цього шматок риби слід промазати оливковою олією, злегка приправити морською сіллю і перцем. Підготовлену рибу викласти рівномірно зверху на овочі.
  5. Поверх рибного філе викласти скибочку лимона. Потім все скропити бальзамічним оцтом. Повернути блюдо в духовку і запікати протягом 10-12 хвилин, до тих пір, поки риба не приготується.
  6. Перед подачею на стіл в презентаційну тарілку спочатку рівномірним шаром розподілити овочі й зверху на них викласти рибу. Посипати блюдо дрібно нарубаною зеленню петрушки, базиліком і чебрецем, а також часточками свіжого лимона.
  7. При бажанні блюдо можна подавати з рисом або кіноа. Вони прекрасно доповнюють смак запеченої риби й овочів.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запечений карась з овочами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close