Другі стравиСтрави з риби

Запечена скумбрія з часником і паприкою

Скумбрію за цим рецептом спочатку натирають ароматною сумішшю часнику, паприки й рослинної олії, відправляють в холодильник, щоб просочилась спеціями, а потім запікають у духовці. Запечена скумбрія з часником і паприкою виходить дуже соковитою і ніжною всередині, а зверху — апетитна скоринка. Таку запечену рибу я готую і на вечерю в колі сім’ї, і до приходу гостей.

Інгредієнти:

Скумбрія свіжоморожена 1 штука
Часник 1 великий зубчик
Олія рослинна 1 столова ложка
Сіль 0,5 чайної ложки
Паприка солодка мелена 1 чайна ложка

Для подачі (за бажанням):

Лимон 2 часточки
Оливки без кісточок 5 штук
Зелень петрушки 1-2 гілочки

Приготування:

Скумбрію розморозити, але не до кінця — так буде простіше відокремити філе від кісток.
У процесі приготування знадобиться фольга.
Скумбрію промити, розрізати черевце, видалити нутрощі. Відрізати голову і хвіст. Розрізати рибу уздовж по хребту навпіл. Хребет і кістки видалити.
Часник очистити й пропустити через прес.
До часнику додати сіль, рослинну олію і паприку.
Перемішати.
Сумішшю, що вийшла змастити скумбрію з боку філе, шкіру не змащувати.
Залишити рибу в холодильнику на 4 години (можна на ніч).
Через деякий час включити духовку для розігрівання до 200 градусів.
Форму для запікання застелити фольгою, змастити олією і викласти туди рибу.
Запікати скумбрію з часником і паприкою в духовці 20 хвилин.
Доповнити запечену скумбрію будь-яким гарніром або свіжими овочами та подати на вечерю. Або прикрасити шматочками лимона, оливками й зеленню і подати до святкового столу як гаряче блюдо.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Скумбрія, запечена в духовці у фользі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close