Другі стравиСтрави з риби

Запечена скумбрія з адигейським сиром

Запечена скумбрія з адигейським сиром — страва, яка підкорить вас своїм ароматом і смаком, а також простотою приготування.

Скумбрія — неймовірно корисна риба, до того ж її універсальність дозволяє нам поєднувати її з різними спеціями, овочами, зеленню і навіть сирами.

Крім адигейського сиру в начинку піде ще часник і кріп. Скумбрія в поєднанні з ароматною начинкою дасть нам в підсумку блюдо ресторанного рівня, яке так просто приготувати вдома. При бажанні адигейський сир можна замінити будь-яким іншим на ваш смак, але результат буде вже трохи інший.

До запеченої скумбрії можна подати будь-який гарнір на ваш смак, головне враховувати, що риба досить жирна і має яскраво виражений смак.

Інгредієнти:

  • Скумбрія 1 штука
  • Майонез 2 столові ложки
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Рослинна олія 2 столові ложки
  • Сир адигейський 50 грамів
  • Часник 3 зубчики
  • Кріп 1 гілочка
  • Суміш спецій для риби 1 столова ложка

Приготування:

  1. Для начинки сир потрібно розім’яти виделкою, часник пропустити через прес або натерти на дрібній тертці, кріп подрібнити. Все це з’єднати, додати трохи майонезу і перемішати.
  2. Скумбрію випатрати й помити. Голову краще не відрізати, але видалити зябра.
  3. Зробити невеликий розріз на черевці. Нафарширувати рибу через цей розріз сирною начинкою.
  4. Деко застелити пергаментним папером і помістити на нього рибу з начинкою. З обох сторін скумбрію потрібно змастити олією, посолити й посипати спеціями.
  5. Запікати рибу в розігрітій духовці при температурі 180 °C протягом 20-30 хвилин.
  6. Скумбрія готова! Дуже смачно подавати таку рибу з запеченою картоплею.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Лосось теріякі з капустою Бок-Чой

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close