Другі стравиСтрави з птиці

Запечена куряча грудка з соусом песто

Куряче філе під соусом песто з помідорами й апетитною сирною скоринкою — це дуже смачно! Ця страва увібрала в себе всі смаки сонячної Італії. А для того щоб приготувати цю смакоту ресторанного рівня потрібно не більше 35 хвилин.

Ніжне, соковите куряче м’ясо, томати й базилік, тягуча моцарела — це прекрасне доповнення до будь-якого гарніру. Курка виходить зовсім не жирна, так що, якщо доповнити її овочевим салатом, то вийде легка і корисна вечеря.

Інгредієнти:

  • Куряче філе 500 грамів
  • Соус песто 100 грамів
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Сіль 1 столова ложка
  • Помідори 1 штука
  • Моцарела 200 грамів

Приготування:

  1. Куряче філе нарізати пластинками, укласти в форму для запікання, скропити оливковою олією і посолити.
  2. Оливкову олію найкраще брати нерафіновану, це буде маленьке доповнення до страви, яке відіграє ключову роль.
  3. Зверху філе змастити соусом песто.
  4. Помідори нарізати напів кружечками й рівномірно розкласти на філе.
  5. Запікати курку в духовці при температурі 180 °C близько 30 хвилин.
  6. За 5 хвилин до готовності на курку викласти шар сиру моцарела.
  7. Сир потрібно брати розсольний, він ніжніше і красиво тягнеться.
  8. Готову страву за бажанням можна прикрасити листком базиліка.
  9. Курка з соусом песто і помідорами готова. Подати її можна не тільки на обід або вечерю, а й на святковий стіл.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курка з овочами й картоплею в горщику

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close