ГарніриДругі страви

Запечена картопля з розмарином і часником

Рум’яна, ароматна картопля з розмарином і часником — відмінний гарнір до будь-якого застілля. Скибочки картоплі, запечені в шкірці й покриті тонким шаром оливкової олії, виходять неймовірно апетитними — з підсмаженою золотистою скоринкою, ніжна м’якуш і пряний смак. При цьому активний процес приготування займає не більше 10 хвилин.

Інгредієнти:

  • Картопля 1 кілограм
  • Оливкова олія 2 столові ложки
  • Розмарин свіжий 15 грамів або розмарин сушений 4-5 чайних ложок
  • Часник 4 зубчики
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Розмарин, якщо немає свіжого, можна взяти й сушений.
  2. Увімкніть духовку, нехай розігрівається до 220 градусів.
  3. Ретельно вимийте картоплю за допомогою щітки, не очищаючи від шкірки.
  4. Розріжте картоплю на 2-4 частини й помістіть в миску. Полийте картоплю оливковою олією, посоліть за смаком і добре перемішайте, щоб кожна скибочка картоплі покрилась олією.
  5. Вистелити пергаментним папером деко для запікання. Викладіть скибочки картоплі на деко в один шар зрізом вгору.
  6. Помістіть картоплю в розігріту духовку і випікайте 30-40 хвилин, до готовності.
  7. Покатайте стебла розмарину в долонях, щоб посилився аромат, а потім відокремте листя від стебел.
  8. Очистьте і дрібно наріжте зубчики часнику.
  9. Додайте часник і розмарин до картоплі, ретельно все перемішайте і випікайте ще протягом 3-5 хвилин.
  10. Картопля, запечена з розмарином і часником, готова. Викладіть гарячу картоплю на тарілку сервірування і подавайте до столу.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Запечена картопля

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close