ГарніриДругі страви

Запечена картопля в медово-гірчичному соусі

Ще одне цікаве блюдо для любителів картоплі — запечена картопля в медово-гірчичному соусі. Готується просто, картопля виходить рум’яною, з гостро-солодким смаком. Така картопля стане відмінним гарніром як для сімейної вечері, так і для святкового застілля. Також можна готувати під час посту.

Інгредієнти:

  • Картопля 900 грамів
  • Мед 1 чайна ложка
  • Гірчиця французька 1 чайна ложка
  • Перець мелений (суміш) 1 чайна ложка
  • Мускатний горіх мелений 0.5 чайної ложки
  • Сіль за смаком
  • Олія рослинна 2 столові ложки

Приготування:

  1. Підготувати продукти, необхідні для приготування картоплі в медово-гірчичному соусі.
  2. Також нам знадобиться окріп, щоб залити картоплю.
  3. Картоплю добре вимити, почистити й нарізати великими шматками. Скласти картоплю в миску.
  4. Картоплю залити окропом на 10 хвилин.
  5. Включити духовку для розігрівання до 180 градусів.
  6. За цей час в невеликій піалі приготувати соус. Змішати мед, французьку гірчицю, суміш перців і мускатний горіх.
  7. Через 10 хвилин з картоплі злити воду, обсушити й додати до неї соус. Все добре перемішати.
  8. Деко вистелити пергаментним папером, викласти картоплю, посолити й скропити олією.
  9. Поставити деко з картоплею в розігріту духовку на 30 хвилин, протягом цього часу картоплю пару раз перемішати.
  10. Потім запікати під грилем при 230 градусах ще 5 хвилин, щоб картопля підрум’янилась.
  11. Смачну і рум’яну запечену картоплю в медово-гірчичному соусі викласти на тарілку. Можна подавати з соусом і овочами.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сочевиця з булгуром, помідорами й часником

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close