ГарніриДругі страви

Запечена картопля

Навіть з такого банального продукту, як картопля, можна приготувати не тільки смачне, але й оригінальне блюдо. Віяло з картоплі можна подавати і як гарнір, і як самостійне блюдо, причому не тільки у звичайні дні, але і у святкові.

Інгредієнти:

  • Картопля 6 штук
  • Сир 100 грамів
  • Цибуля зелена 30 грамів
  • Перець солодкий болгарський 1 штука
  • Масло вершкове 15 грамів
  • Харчова сіль 1.5 чайної ложки
  • Майонез 3 столові ложки
  • Перець чорний мелений 0.3 чайної ложки
  • Часник 20 грамів
  • Сметана 0.3 склянки
  • Вода 0.3 склянки
  • Борошно пшеничне 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Для приготування цієї страви нам необхідна молода картопля, оскільки готувати її будемо в шкірці. Використовуємо картоплю овальної рівної форми. Ретельно миємо кожну картоплю, а потім витираємо паперовим рушником.
  2. Поки картопля обсихає, підготуємо начинку для віяла. Вона може бути найрізноманітнішою, включаючи сало, шинку, гриби або інші овочі. Цього разу готуємо з сиру і солодкого червоного перцю. У мене наприклад бринза з кропом, але краще використовувати звичайний твердий сир, він під час випікання добре плавиться, а бринза ні. Нарізаємо сир на тонкі скибочки.
  3. Перець миємо, вирізаємо насіння і нарізаємо тонкою соломкою. Краще використовувати червоний перець, він яскравіше і соковитіше.
  4. Зелену цибулю промиваємо в холодній воді й дрібно нарізаємо.
  5. Змішаємо вершкове масло, нарізаний перець і 0,5 чайної ложки солі. Робимо начинку солоною, оскільки саму картоплю солити не будемо. Бринза сама по собі дуже солона, тому цю частину начинки теж залишимо без солі.
  6. Робимо по всій поверхні картоплі глибокі надрізи, але не до кінця. Повинні вийти картопляні віяла. Чим частіше зроблені надрізи, тим швидше картопля пропечеться, але при цьому є ризик, що картопля не витримає стільки начинки й розламається. Можна викласти картоплю відразу в форму для випікання.
  7. Закладаємо начинку в віяло. Сир разом із зеленою цибулею поміщаємо в кожен другий надріз.
  8. Перець з маслом закладаємо в надрізи, що залишилися.
  9. Очищаємо три зубчики часнику і тремо його на дрібній тертці. Змішуємо в окремій чашці майонез, часник, чорний перець і сіль.
  10. Викладаємо майонезно-часникову масу на кожну картоплю.
  11. Змішуємо сметану з теплою кип’яченою водою. Заливаємо цією сумішшю фаршировану картоплю.
  12. Розігріваємо духовку до 200 градусів. Накриваємо форму для випікання фольгою і відправляємо в розігріту духовку на 40-50 хвилин. Потім прибираємо фольгу, зменшуємо температуру до 170 градусів і випікаємо ще близько 20 хвилин, поки картопля не зарум’яниться. Перевіряємо готовність картоплі виделкою або ножем.
  13. Картопля виходить з хрусткою скоринкою, а завдяки начинці соковитою й ароматною всередині. Подавати віяло з картоплі потрібно обов’язково гарячим. Перед подачею прикрасити зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Печена картопля з часником

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close