Другі стравиСтрави з яєць

Яєчня з шинкою в булочках (в духовці)

Смачне, швидке і просте в приготуванні блюдо, з яким впорається навіть початківець кулінар, — апетитна яєчня з шинкою, запечена в булочці. Такі булочки з начинкою можна подати як оригінальний сніданок або взяти з собою на роботу або пікнік як ситний перекус.

Інгредієнти:

  • Булочки для бургерів 3 штуки
  • Яйця 3 штуки
  • Шинка (або ковбаса) 200 грамів
  • Сметана 2 столові ложки
  • Гірчиця 1 чайна ложка
  • Петрушка свіжа 1-2 гілочки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком

Приготування:

  1. Шинку можна замінити ковбасою, копченим або вареним м’ясом.
  2. Яєчня в булочках готуються досить швидко, тому можна відразу включити духовку розігріватись до температури 180 градусів.
  3. Приготуйте соус. Петрушку промити, обсушити й дрібно порубати ножем. У мисці з’єднайте петрушку, сметану і гірчицю. Посоліть і перемішайте.
  4. Я використовувала густу і жирну сметану, тому і соус у мене вийшов досить густим. Гірчиця надала соусу гарний колір, який дуже поєднується з легкими вкрапленнями зелені.
  5. Такий сметанно-гірчичний соус із зеленню можна використовувати не тільки для бутербродів, але і до м’ясних і рибних страв або навіть як заправку для салатів.
  6. Шинку наріжте невеликими шматочками.
  7. Зріжте верхівки булочок.
  8. Вийміть м’якуш, зберігши кірку товщиною не більше 1 сантиметра.
  9. Верхівки булочок і хлібний м’якуш в цьому рецепті нам не знадобляться — з них можна зробити панірувальні сухарі.
  10. Викладіть в кожну булочку приблизно по 1 столовій ложці соусу і розподіліть тильною стороною ложки по внутрішній поверхні булок.
  11. Всередину викладіть приблизно по 2-3 столові ложки нарізаної ковбаси.
  12. Розбийте поверх ковбаси по одному яйцю. Посоліть і поперчіть.
  13. Таким чином нафаршируйте всі булочки.
  14. Булочки викладіть на деко, застелене пергаментом, і відправте в духовку. Запікайте яєчню в булочках до бажаного ступеня готовності жовтків. У мене пішло приблизно 20-25 хвилин — за цей час яєчний білок схопився, а жовток залишився рідким.
  15. Якщо верх булочок почне рум’янитися занадто сильно, прикрийте їх шматочком фольги або пергаменту.
  16. Ситна яєчня в булочках готова. Яєчня з шинкою в такій оригінальній подачі точно викличе апетит!

Яєчню можна дати дітям до школи або взяти на роботу або пікнік. Навіть після розігрівання в мікрохвильовій печі це дуже смачно! Злегка хрустка булочка і соковита начинка — супер перекус!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Листковий омлет з шинкою, помідорами й сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close