Другі стравиСтрави з яєць

Яєчня в листковому тісті, з шинкою і цибулею

Цю яєчню в листковому тісті з шинкою і цибулею можна сміливо назвати повноцінним пирогом. Зверху хрустке тісто, а всередині — соковита начинка з шинки, цибулі й запечених яєць. Таке просте, смачне і дуже ситне блюдо — прекрасний щільний сніданок або “перекус з собою” на роботу або пікнік.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове 400 грамів
  • Шинка 200 грамів
  • Цибуля ріпчаста 70 грамів
  • Яйця 5 штук
  • Сіль за смаком
  • Олія рослинна для змазування

Приготування:

  1. Тісто з морозильника дістаньте заздалегідь, щоб воно розморозилось і стало м’яким. Ввімкніть духовку розігріватися до температури 180 градусів.
  2. Якщо у вас один великий пласт листкового тіста, то ділимо його на дві частини. Одну половину трохи розгортаємо й укладаємо в форму для запікання, злегка змащену олією або вистелену пергаментом для випічки. Тісто має покрити дно і боки форми.
  3. Цибулю очистьте і наріжте дрібними кубиками. Потім викладіть нарізану цибулю на пласт тіста рівним шаром.
  4. Шинку наріжте дрібними кубиками й викладіть поверх цибулі.
  5. Обережно розбийте яйця, намагаючись не пошкодити жовток, і вилийте на шинку. Посоліть.
  6. Другу частину тіста розкачайте і зробіть проколи вилкою по всій поверхні. Потім акуратно, щоб не роздавити жовтки, накрийте їм яєчню і поверніть краї тіста, щоб сформувати бортики.
  7. Випікайте яєчню в духовці, розігрітій до 180 градусів, приблизно 35-40 хвилин.
  8. Незвичайна яєчня в листковому тісті з шинкою і цибулею готова. Наріжте її порційними шматочками й подавайте до столу.
  9. Така яєчня хороша як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Омлет з житнім хлібом і помідорами (на сковороді)

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close