Другі стравиСтрави з яєць

Яєчня на листковому тісті, з ковбасою і сиром

Виявляється, з простих і доступних продуктів можна приготувати цікаве, смачне і привабливе блюдо — яєчню на готовому листковому бездріжджовому тісті. Хрустке листкове тісто, розплавлений сир, ковбаса і яйця: піца і яєчня — два в одному! Такий незвичайний і простий сніданок не відніме багато часу на приготування і підніме настрій навіть самим похмурим ранком.

Інгредієнти:

  • Тісто листкове бездріжджове 230-250 грамів
  • Яйця 2 штуки
  • Сир твердий 150 грамів
  • Ковбаса 120 грамів
  • Цибуля зелена 5-7 пір’їн (10 грамів)
  • Кріп свіжий 3 гілочки
  • Сіль за смаком
  • Перець мелений (суміш або чорний) за смаком

Приготування:

  1. Готуємо продукти за списком. Якщо листкове бездріжджове тісто зберігається в морозильнику, його потрібно попередньо звідти дістати, щоб воно розморозилось і стало м’яким. За бажанням суміш мелених перців можна замінити звичайним чорним меленим перцем.
  2. Листкове тісто розгортаємо в пласт товщиною близько 3 мм і розрізаємо на дві частини. Вийде два прямокутники розміром приблизно 15х20 см кожен.
  3. Ковбасу нарізаємо тонкими брусочками.
  4. Сир натираємо на крупній тертці.
  5. Ковбасу з сиром складаємо в миску. Перемішуємо.
  6. Зелену цибулю і кріп дрібно нарізаємо. Трохи подрібненого кропу відкладаємо для подачі.
  7. Включаємо духовку і розігріваємо до 200 градусів.
  8. Прямокутники тіста викладаємо на застелене пергаментом деко. Суміш сиру і ковбаси викладаємо зверху на кожен прямокутник тіста.
  9. Зверху посипаємо зеленою цибулею.
  10. Робимо невеликі поглиблення в начинці.
  11. Акуратно, намагаючись не пошкодити жовток, розбиваємо в кожне поглиблення по яйцю.
  12. Яйця солимо і посипаємо меленим перцем.
  13. Випікаємо яєчню на листковому тісті, з ковбасою і сиром, в духовці при 180-200 градусах приблизно 10-15 хвилин. Коли білки яєць схопляться (жовтки повинні залишатися рідкими) – виймаємо яєчню з духовки.
  14. Готову яєчню на листковому тісті, з ковбасою і сиром, присипаємо зверху кропом і подаємо до столу в гарячому вигляді.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Білковий омлет з морквою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close