Другі стравиСтрави з птиці

Яловича печінка в сметані, з овочами

Смак яловичої печінки розкриється по-новому, якщо приготувати її з морквою і цибулею в сметанному соусі. Овочі додадуть печінці солодкуватий смак, а сметана зробить печінку м’якою і ніжною.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича 300 грамів
  • Морква 100 грамів (1 штука)
  • Цибуля ріпчаста 100 грамів (1 штука)
  • Сметана 100 грамів
  • Сіль за смаком
  • Перець мелений (суміш) за смаком
  • Олія рослинна (для смаження) 2 столові ложки
  • Петрушка свіжа (для подачі) 2-3 гілочки

Приготування:

  1. Печінку миємо, надрізаємо плівку і стягуємо її, видаляємо жир, якщо є.
  2. Печінку нарізаємо невеликими шматочками.
  3. Цибулю і моркву очищаємо. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на середній тертці.
  4. Цибулю викладаємо в сковороду з розігрітою рослинною олією, смажимо до прозорості протягом 1-2 хвилин.
  5. Додаємо моркву до цибулі, перемішуємо овочі й смажимо їх ще приблизно 7 хвилин, періодично перемішуючи лопаткою.
  6. Потім до овочів відправляємо яловичу печінку.
  7. Перемішуємо печінку з овочами й смажимо на середньому вогні хвилин 10.
  8. У сковороду додаємо сметану, перемішуємо, додаємо 50-100 мілілітрів води (кількість води залежить від густоти сметани й бажаної консистенції соусу). Солимо, перчимо, перемішуємо, накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо печінку в сметані близько 30 хвилин.
  9. Яловича печінка з овочами тушкована в сметані, готова!
  10. Подаємо печінку, посипавши зеленню, як самостійну страву або з будь-яким гарніром.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Курячі гомілки з зеленим горошком в сметанному соусі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close