Другі стравиСтрави з яєць

Яйця в чашках з прошуто в духовці

Смачний і корисний сніданок у вигляді яєць з помідорами, запеченими в чашах з італійською шинки прошуто.
Тонкі скибочки шинки викладаються в форми для мафінів, повністю покриваючи їх внутрішні стінки, і наповнюються яйцем так, щоб зверху було видно акуратний жовток.

Подавайте смачні чаші зі скибочками свіжих помідорів і соусом з подрібнених волоських горіхів, базиліка, часнику, оливкової олії й гострого перцю.

Інгредієнти:

  • Оливкової олії 1/3 стакана
  • 6 великих тонких скибочок прошуто (приблизно 150 грамів)
  • 6 великих яєць
  • Половина середнього помідора, нарізана тонкими часточками
  • Листя базиліка 0,5 стакана, порубаних
  • Смажених волоських горіхів 1/4 стакана, порубаних
  • Пластівців червоного перцю 1/4 чайної ложки
  • 1 невеликий зубчик часнику, дрібно натертий

Приготування:

  1. Встановіть решітку на середньому рівні духовки й розігрійте духовку до 200 °С.
  2. Змастіть 6 стандартних формочок для мафінів 2 столовими ложками оливкової олії; олія буде стікати на дно форм, але це нормально. Покрийте внутрішні стінки кожної формочки скибочкою прошуто так, щоб не видно було металевої поверхні.
  3. Розбийте по 1 яйцю в кожну форму з прошуто і зверху покрийте часточкою помідора. Решту часточок помідорів відкладіть для подачі.
  4. Запікайте, поки яєчні білки не застигнуть, і не будуть злегка тремтіти, 8-10 хвилин (яйця будуть продовжувати готуватися після того, як дістанете їх з духовки).
  5. Остудіть 5 хвилин, потім за допомогою кондитерського шпателя ослабте прошуто по краях і викладіть кожну чашу на сервірувальну тарілку.
  6. Змішайте в невеликій мисці базилік, волоські горіхи, пластівці червоного перцю і часник з оливковою олією.
  7. Прикрасьте цією сумішшю чаші й помідори, що залишилися і подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Омлет з броколі, морквою і горошком

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close