Другі стравиСтрави з яєць

Яйце пашот на тості з авокадо

Яйце пашот на тості – справжня класика французької кухні. Готується блюдо нескладно, а на тарілці виглядає дуже ефектно.

Інгредієнти:

  • 1 стиглий авокадо
  • 1 яйце
  • Хліб (будь-який, на ваш смак)
  • Оцет – 1 столова ложка

Приготування:

  1. У каструлю налийте воду, додайте ложку оцту і поставте на плиту. Поки вода нагрівається, в окрему миску акуратно розбийте яйце – жовток повинен залишитися цілим.
  2. Коли вода закипить, за допомогою ложки або лопатки створіть в ній воронку, закручуючи воду, і різко вилийте туди яйце. Якщо все зробити правильно, білок оберне жовток, утворивши “мішечок”. Зменште вогонь і варіть яйце близько чотирьох хвилин. Після цього обережно дістаньте його шумівкою і викладіть на тарілку. Цей спосіб варіння вимагає вправності, тому можна зробити простіше: вистелити стакан харчовою плівкою, змащену олією, розбити туди яйце, зав’язати плівку ниткою, опустити в окріп і варити.
  3. Авокадо очистіть від шкірки й наріжте тонкими скибочками. Хліб обсмажте в тостері або на сковороді. Викладіть на нього авокадо, а зверху – яйце пашот. Посоліть і поперчіть за смаком. За бажанням блюдо можна посипати тертим сиром, а також доповнити свіжими томатами, шматочком бекону, шинки або слабосолоного лосося – все залежить від вашої фантазії.

Порада: не переварюйте яйце – воно повинно бути зі злегка щільним білком і рідким жовтком. Так найсмачніше!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Яйця Бенедикт з беконом під голландським соусом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close