Відкритий французький омлет з салатом з руколи

Ніжний, бархатистий омлет смажиться у французькому стилі, але на відміну від традиційного варіанту не згортається перед подачею на стіл, а залишається відкритим — відмінна основа для соковитого салату. Викладіть на кожну порцію омлету салат зі свіжої руколи, оливок і печеного перцю в вінегретній заправці й посипте розкришеною фетою і шматочками італійської шинки прошуто. Виходить ефектне блюдо, наповнене середземноморськими смаками, а також багате білком і клітковиною. Ідеально для сніданку або легкої вечері.
Інгредієнти:
- Оливкової олії extra-virgin 3 – 4 столові ложки
- Червоного винного оцту 2 чайні ложки
- Руколи 5 стаканів
- Оливок без кісточок 1/4 стакана, розрізаних навпіл
- Нарізаних печених червоних солодких перців 0,5 стакана
- 8 великих яєць
- Молока 2 столові ложки
- Фета 100 грамів, розкришеної
- Тонких скибочок прошуто 50 грамів, порваних на смужки
Приготування:
- У мисці середнього розміру змішайте 2 столові ложки оливкової олії, оцет, 1/4 чайної ложки солі й поперчіть за смаком.
- Додайте руколу, оливки й печений червоний перець, але не перемішуйте (рукола не повинна зів’янути). Відставте в сторону, поки готуєте омлет.
- Збовтайте в мисці яйця з молоком і щіпкою солі.
- Нагрійте сковороду середнього розміру з антипригарним покриттям на помірному вогні. Додайте близько 1 чайної ложки оливкової олії, потім влийте 0,5 стакана яєчної суміші й, акуратно помішуючи силіконовою лопаткою, розподіліть яйця по дну сковороди.
- Смажте, поки омлет не застигне, але знизу він не повинен зажаритися, близько 4 хвилин, потім викладіть його на тарілку.
- Повторіть те ж саме, щоб приготувати ще 3 порції омлету, додаючи в сковороду кожного разу ще по 1 чайній ложці оливкової олії.
- Перемішайте салат з руколи й викладіть його рівномірно поверх кожної порції омлету. Посипте розкришеною фетою і прошуто.
Смачного!
Тримайте ще цікавий рецепт: Яєчня з м’ясом, помідорами й прованськими травами