ВегетаріанствоГотуємо пастуДругі страви

Вегетаріанська домашня паста

Домашня паста набагато смачніше магазинної. Що особливо приємно, її можна приготувати з мінімального набору інгредієнтів і дуже швидко — всього за кілька кроків. Вам навіть не знадобиться спеціальна машинка — тільки ваші руки. Така паста ідеально поєднується з будь-якими соусами й топінгами. Крім того, ви можете експериментувати з кольором, додаючи в тісто гарбуз, томати, буряк або, як в нашому рецепті, шпинат.

Інгредієнти:

  • Борошно безглютенове (за бажанням) 150 грамів
  • Манна крупа або звичайна мука 150 грамів
  • Сіль 1/2 чайної ложки
  • Вода 3/4 стакана
  • Оливкова олія 2 чайні ложки

Для зеленої пасти:

  • Шпинат (свіжий або заморожений) 80 грамів

Приготування:

  1. У мисці змішайте борошно, манну крупу і сіль. Сформуйте гірку з поглибленням і вилийте туди воду й оливкову олію. Все добре перемішайте.
  2. Щоб приготувати зелене тісто, замість води використовуйте шпинатний соус. Для цього шпинат тушкуйте в сковороді 1-2 хвилини, потім відіжміть і змішайте з 1/3 склянки води.
  3. Викладіть тісто на робочу поверхню і вимішуйте 8-10 хвилин, поки воно не стане однорідним і м’яким. Якщо тісто дуже липке, додайте ще борошна, а якщо занадто сухе — води.
  4. Сформуйте з тіста кульку, загорніть в харчову плівку і приберіть в холодильник на 30 хвилин.
  5. Дістаньте охолоджене тісто і розріжте його на 2 рівні частини. Одну покладіть на робочу поверхню, посипану борошном, і тонко розкачати качалкою (або машинкою для пасти, якщо вона у вас є).
  6. Щедро посипте пласт тіста борошном і поверніть його в рулет.
  7. Дуже гострим ножем наріжте тісто на смужки бажаної ширини.
  8. Руками сформуйте з декількох смужок гніздечка.
  9. Налийте в каструлю велику кількість води й доведіть до кипіння. Посоліть і опустіть в киплячу воду гніздечка пасти. Варіть протягом 3-4 хвилин.
  10. Необов’язково варити всю пасту відразу — ви можете її заморозити про запас. Викладіть гніздечка на деко, посипане борошном, і відправте в морозильну камеру на 2 години, після чого перекладіть в контейнер. Перед варінням розморожувати пасту не потрібно.
  11. Заправте пасту улюбленим соусом або начинкою, посипте тертим пармезаном і насолоджуйтеся!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Рігатоні з пюре з баклажанів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close