Другі стравиСтрави з овочів

Тушковані овочі зі смаженою манкою

Яскраве, ситне, смачне і дуже просте в приготуванні блюдо з капусти, картоплі, моркви й перцю, з додаванням смаженої манної крупи й ароматних спецій. Такі тушковані овочі з манкою стануть чудовою альтернативою звичним кашам на сніданок, прекрасним гарніром до м’яса або самостійною стравою в піст.

Це спрощена версія традиційної індійської страви “упма” – овочевого рагу з манною крупою. Завдяки набору прянощів рагу має яскраво виражений аромат, характерний для страв індійської кухні.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна 100 грамів
  • Картопля 1 штука
  • Морква (невеликого розміру) 1 штука
  • Перець солодкий 1/2 штуки
  • Горошок зелений (заморожений) 1 столова ложка
  • Крупа манна 25 грамів
  • Паста томатна 1/2 столової ложки
  • Каррі щіпка
  • Паприка мелена щіпка
  • Імбир мелений щіпка
  • Куркума щіпка
  • Лист лавровий 1 штука
  • Сіль за смаком
  • Олія соняшникова 30 мілілітрів
  • Вода 100 мілілітрів

Приготування:

  1. Білокачанну капусту наріжте невеликими кубиками.
  2. Солодкий перець помийте, видаліть внутрішні перегородки з насінням і також наріжте кубиками.
  3. Картоплю почистьте і теж наріжте кубиками.
  4. Моркву почистьте і наріжте кубиками.
  5. У сковороді розігрійте олію і з’єднайте в ній капусту, перець, картоплю і моркву.
  6. Додайте зелений горошок, лавровий лист, сіль і набір прянощів (мелений імбир, куркуму, каррі, паприку).
  7. На середньому вогні обсмажте овочі, помішуючи, близько 5 хвилин.
  8. Потім влийте воду і тушкуйте овочі під кришкою на повільному вогні до м’якості (ще близько 10 хвилин).
  9. На окремій сухій сковороді (без олії) прожарте манну крупу до приємного аромату і легкого золотистого кольору.
  10. Всипте обсмажену манку до тушкованих овочів і додайте томатну пасту.
  11. Перемішайте і прогрійте рагу ще 1-2 хвилини на повільному вогні. Зніміть сковороду з плити й дайте рагу настоятися 10 хвилин під кришкою.
  12. Манка з овочами, приготована на сковороді, готова.
  13. Подавайте умпу як самостійну страву або як гарнір до м’яса.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Овочеве рагу з грибами й медом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close