ГарніриДругі страви

Тушкована картопля в томатно-сметанному соусі з овочами

Смачний і універсальний варіант гарніру з картоплі підійде до м’ясних і рибних страв. Тушкована картопля буде ароматною, якщо подати її, посипавши часником і зеленню.

Інгредієнти:

  • Картопля 1 кг
  • Цибуля ріпчаста 1 штука (100 грамів)
  • Морква 1 штука (100 грамів)
  • Томатна паста 20 грамів
  • Сметана 200 грамів
  • Приправа для картоплі 1 чайна ложка
  • Олія рослинна 2-3 столові ложки
  • Часник 2 зубчики
  • Зелень 3-4 гілочки
  • Сіль 1 чайна ложка
  • Перець чорний мелений 1 щіпка

Приготування:

  1. Картоплю очистимо, помиємо, наріжемо шматочками. Помістимо в каструлю з товстим дном.
  2. Посолити, поперчити, додамо спеції.
  3. Цибулю очистимо, дрібно нарізаємо.
  4. На розігріту з рослинною олією сковороду викладемо цибулю.
  5. Обсмажити до золотистого кольору 3-4 хвилини.
  6. Додамо до цибулі натерту на крупній тертці моркву й обсмажити до м’якості ще 3 хвилини.
  7. Додамо розведену в невеликій кількості води (2-3 столові ложки) томатну пасту. Тушкуємо 2 хвилини.
  8. Додамо сметану.
  9. І ще тушкуємо 2-3 хвилини.
  10. Переллємо засмажку в сотейник з картоплею і поставимо її на вогонь. Дамо закипіти й зменшимо вогонь до мінімуму.
  11. Тушкуємо блюдо до готовності картоплі — близько 50 хвилин.
  12. Наріжемо дрібно зелень і часник.
  13. Посипаємо картоплю зверху зеленню і часником.
  14. Страва готова.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кукурудза з помідорами та базиліком

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close