Другі стравиСтрави з овочів

Тушкована капуста з мисливськими ковбасками

Тушкована капуста з мисливськими ковбасками — прекрасний варіант ситного обіду або вечері. Ковбаски роблять її поживною і надають капусті легкий аромат копченостей, а густий томатний соус — спокусливу соковитість.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна 800 грамів
  • Ковбаски мисливські 300 грамів
  • Цибуля ріпчаста 170 грамів (1 штука)
  • Морква 140 грамів (1 штука)
  • Томатна паста 80 грамів
  • Борошно 40 грамів
  • Сіль за смаком
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Лавровий лист 1 штука
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія рослинна (для смаження) 2 столові ложки
  • Петрушка свіжа (для подачі) 1 гілочка

Приготування:

  1. Нашинкуйте капусту тонкою соломкою.
  2. Очистьте цибулю і моркву. Ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями.
  3. Моркву натріть на крупній тертці.
  4. Мисливські ковбаски наріжте тонкими кружечками.
  5. У великій, глибокій сковороді або сотейнику, на середньому вогні розігрійте рослинну олію. Додайте цибулю й обсмажте протягом 5-6 хвилин до м’якості й золотистого кольору.
  6. Додайте ковбаски. Помішуючи, обсмажте ще 5 хвилин, поки ковбаски злегка не підрум’яняться.
  7. Додайте моркву. Перемішайте й обсмажте все ще 3-4 хвилини, поки морква не стане м’якою.
  8. Додайте в сковороду половину капусти. Помішуючи, обсмажте вміст сковороди протягом 2-3 хвилин.
  9. Коли капуста пустить сік і злегка зменшитися в обсязі, додайте капусту, що залишилася, обсмажте ще 2-3 хвилини. Потім зменште вогонь до мінімального і тушкуйте все під кришкою 10 хвилин, періодично помішуючи.
  10. В окремій місткості з’єднайте борошно і томатну пасту. Додайте 250 мілілітрів холодної води.
  11. Ретельно все перемішайте, щоб не залишилося грудочок. Завдяки додаванню борошна соус в процесі приготування загусне і придбає апетитну бархатистість.
  12. Додайте підготовлену томатну суміш в сковороду. Перемішайте і тушкуйте капусту ще 5 хвилин.
  13. Додайте цукор, лавровий лист, а також сіль і мелений чорний перець за смаком. Добре все перемішайте.
  14. Прикрийте сковороду кришкою і готуйте на мінімальному вогні ще 10 хвилин. Потім вимкніть вогонь і дайте тушкованій капусті з ковбасками настоятися перед подачею 5-10 хвилин.
  15. Капуста, тушкована з мисливськими ковбасками, готова. Можна подавати, посипавши подрібненою петрушкою або іншою зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Тушковані овочі зі смаженою манкою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close