ГарніриДругі стравиСтрави з овочів

Тушкована червоноголова капуста з беконом

Тушкована капуста перетвориться в ефектний гарнір, гідний святкового столу, якщо в приготуванні використовувати яскравий сорт.

Більше смаку їй додасть вершкове масло, цибуля-шалот і кмин, з яким вона буде тушкуватися в мікрохвильовці, а трохи яблучного оцту пом’якшить сильний смак цієї пряності.

Готову капусту перед подачею посипте хрустким беконом, який теж просто готується в мікрохвильовці, полегшуючи вам роботу.

Подавайте на гарнір до печені зі свинини для смачної вечері в німецькому стилі.

Інгредієнти:

  • Бекону 4 скибочки
  • Вершкового масла 2 столові ложки
  • 1 велика цибуля шалот, тонко нарізана (приблизно 1/3 стакана)
  • Насіння кмину 0,5 чайної ложки
  • Червонокачанної капусти, тонко нашаткованої 1 кілограм
  • Яблучного оцту 1/4 стакана
  • Сіль 1,5 чайної ложки
  • Чорний перець 1/4 чайної ложки

Приготування:

  1. Застеліть велику жароміцну тарілку 4 листами паперового рушника. Зверху покладіть поруч один з одним скибочки бекону, потім зверху накрийте 2 додатковими листами паперового рушника.
  2. Готуйте в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 5 хвилин. Перевірте бекон, щоб він був хрустким. Якщо ж він ще сирий, продовжуйте нагрівати на інтервалах в 1 хвилину, поки бекон не стане хрустким. Відкладіть.
  3. У велику жароміцну скляну миску покладіть вершкове масло, цибулю-шалот і кмин. Нагрійте в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 1 хвилини, поки масло не розтане.
  4. Додайте в розтоплене вершкове масло капусту, яблучний оцет, 1,5 чайної ложки солі й 1/4 чайної ложки чорного перцю і перемішайте, щоб рівномірно розподілити інгредієнти.
  5. Накрийте кришкою з отворами або харчовою плівкою з 6 невеликими отворами. Готуйте в мікрохвильовій печі на максимальній потужності протягом 5 хвилин. Обережно зніміть кришку і перемішайте капусту.
  6. Знову накрийте кришкою або плівкою і варіть, помішуючи кожні 5 хвилин, поки найбільші шматки капусти не зів’януть і не стануть м’якими, ще 10-15 хвилин.
  7. За допомогою щипців перекладіть капусту на блюдо сервірування; даючи стекти зайвій рідині назад в миску. Крупно наріжте бекон і посипте їм капусту. Відразу ж подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Тушкована капуста Кале

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close