Другі стравиСтрави з м'яса

Тушений кролик з овочами й томатним соком

Пропоную ознайомитися з приголомшливим рецептом приготування кролика в казані, з овочами й томатним соком. Дане блюдо є дієтичним і корисним. Кролик, приготований за цим рецептом, виходить дуже смачним і ніжним. Просто тане в роті! Обов’язково спробуйте!

Інгредієнти:

  • Кролик 1,5 кілограма
  • Морква 4 штуки
  • Помідори 2 штуки
  • Кабачок 1 штука
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Часник 4 зубчики
  • Селера (стебла) 4 штуки
  • Сік томатний 1,5-2 літри
  • Олія соняшникова для смаження
  • Лавровий лист 3 штуки
  • Перець чорний (горошок) за смаком
  • Розмарин свіжий 1 гілочка
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Одну головку цибулі очищаємо і нарізаємо кубиками. Немає сенсу нарізати цибулю занадто дрібно, тому що вона буде тушкуватися в казані тривалий час і в готовій страві буде взагалі непомітною.
  2. Чотири зубчики часнику очищаємо і нарізаємо шматочками.
  3. Чотири черешки селери нарізаємо довільно, не надто крупно.
  4. Я не великий фанат селери, проте в даному блюді її пряні, солодкувато-терпкі нотки добре гармонують зі смаком кролика і інших овочів, тому рекомендую її додати.
  5. Очищаємо чотири морквини. Далі морквину подрібнюємо. Можете просто нарізати невеликими кубиками. Однак, на мою думку, що набагато простіше натерти моркву на крупній тертці.
  6. Беремо дві помідори, видаляємо у них місця кріплення плодоніжок. Нарізаємо помідори кубиками. Якщо ви використовуєте помідори з товстою шкіркою, то краще попередньо її зняти.
  7. Займемося кроликом. У моєму випадку мороки з ним трохи, тому що я купив вже обробленого кролика у вакуумній упаковці.
  8. Якщо ви купили необробленого кролика, то вам слід розрізати його на порційні шматочки.
  9. Встановлюємо казан і розводимо вогонь у вогнищі. У невеликій кількості соняшникової олії обсмажуємо цибулю, часник і селеру протягом 2 хвилин.
  10. Додаємо в казан моркву та помідори. Обсмажуємо близько 8-10 хвилин.
  11. Викладаємо кролика до овочів. Обсмажуємо 5 хвилин.
  12. Додаємо сіль, перець чорний (горошок), три лаврових листки й гілочку розмарину.
  13. Заливаємо вміст казана томатним соком (він додасть кролику невелике “томатне маринування”, внаслідок якого кролик вийде дуже смачним). Сік повинен повністю покривати кролика й овочі. За обсягом у мене пішло приблизно 1,5 літра на мій 10-літровий казан. Закриваємо казан кришкою і залишаємо кролика з овочами тушкуватися на 40 хвилин.
  14. Тепер у нас є трохи часу, який не варто втрачати дарма. Беремо кабачок, зрізаємо краї з двох сторін. Спочатку нарізаємо кабачок продовгуватими смужками, а потім кубиками. За 20 хвилин до готовності відправляємо кабачок в казан. Шумівкою перемішуємо вміст казана і тушкуємо до повної готовності решту 20 хвилин.
  15. Подаємо кролика з овочами в томатному соусі на стіл.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Каре ягняти в паніруванні з горгонзоли на грилі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close