Другі стравиЗапіканкиСтрави з овочів

Цвітна капуста, запечена з грибами

Запіканка з грибів з цвітною капустою — це блюдо, яке оцінять люди, які прагнуть до здорового способу життя. М’ясо тут відсутнє, так що блюдо ще й економне. Цвітну капусту можна використовувати як свіжу, так і заморожену. Замість цвітної можна використовувати капусту броколі. Печериці можна замінити лісовими грибами, але в цьому випадку їх потрібно буде відварити.

Запіканка з печериць з цвітною капустою готується в духовці в сметані з гірчицею. Запікається блюдо досить швидко, так що приготувати його можна навіть після робочого дня на вечерю.

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна 200 грамів
  • Печериці мариновані 50 грамів
  • Печериці свіжі 50 грамів
  • Сметана жирністю 15% 50 грамів
  • Гірчиця 0,5 чайної ложки
  • Молоко 70 мілілітрів
  • Олія соняшникова 50 грамів
  • Перець запашний горошок 5 штук
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Цвітну капусту розберемо на суцвіття, складемо в каструлю з молоком. Додамо запашний перець. Підсолимо і проваримо 5 хвилин.
  2. Печериці свіжі й мариновані наріжемо.
  3. Духовку включимо для розігрівання до 180 градусів.
  4. Підсмажимо на соняшниковій олії, підсолимо трішки.
  5. Форму для запікання змастіть олією. Капусту і гриби складемо в форму.
  6. Заллємо сметаною, змішаною з гірчицею.
  7. Поставимо в духовку, нагріту до 180 градусів. Запікаємо 20 хвилин. Потім витягуємо і залишаємо хвилин на 15.
  8. Далі витягуємо запіканку і подаємо самостійно або з гарніром.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: М’ясо, запечене з рисом, овочами й оливками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close