Другі стравиСтрави з овочів

Цвітна капуста в томатному соусі, з оливками

Ви однозначно полюбите цвітну капусту ще більше після цього рецепта! Смачно, недорого і корисно! Обов’язково скористайтеся цим рецептом приготування цвітної капусти в томатному соусі з оливками.

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна 700 грамів
  • Помідори 2 штуки (450 грамів)
  • Оливки 150 грамів
  • Морква (велика) 1 штука (150 грамів)
  • Олія рослинна 50 мілілітрів
  • Масло вершкове 50 грамів
  • Сир твердий 80 грамів
  • Часник 4 зубчики
  • Лимон 1/4 штуки
  • Зелень кропу за смаком
  • Зелень петрушки за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець білий мелений за смаком

Приготування:

  1. Розбираємо капусту на суцвіття.
  2. У каструлі відповідного розміру кип’ятимо воду.
  3. Суцвіття капусти відправляємо в каструлю з окропом.
  4. Сік лимона видавлюємо в каструлю. Вичавлений лимон укладаємо туди ж.
  5. Каструлю з капустою ставимо на вогонь, доводимо до кипіння.
  6. Потім відокремлюємо від гілочок петрушки й кропу стебла і додаємо в каструлю. Варимо цвітну капусту протягом 10 хвилин.
  7. Поки вариться капуста, приступимо до приготування томатного соусу.
  8. Моркву очищаємо і нарізаємо товстими півкругами.
  9. У сковороду (з металевою ручкою) наливаємо олію, додаємо вершкове масло і кладемо морквину. Обсмажуємо моркву на повільному вогні протягом 4 хвилин.
  10. Капусту через 10 хвилин варіння відправляємо на друшляк, щоб злити всю воду.
  11. Помідори розрізаємо навпіл, видаляємо тверді частини. Нарізаємо помідори великими кубиками.
  12. (Помідори можна замінити 25 грамами томатної пасти, обсмажити її з додаванням цукру, або 0,5 літрів томатного соку.)
  13. Часник очищаємо і нарізаємо пластинками.
  14. Додаємо помідори й часник до моркви.
  15. Помідори з морквою і часником заливаємо водою так, щоб вона повністю їх покрила. Тушкуємо на повільному вогні протягом 20 хвилин.
  16. Додаємо білий мелений перець і сіль. Тушкуємо ще 10 хвилин.
  17. Тим часом духовку розігріваємо до 200 градусів.
  18. Відварену капусту гіркою викладаємо в сковороду на овочі.
  19. Сир (я використовував голландський) натираємо за допомогою дрібної терки зверху на капусту. Додаємо оливки.
  20. Сковороду з цвітною капустою в томатному соусі ставимо в духовку і запікаємо 5 хвилин.
  21. Після запікання посипаємо цвітну капусту в томатному соусі, з оливками, дрібно нарізаною зеленню і подаємо.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Цвітна капуста, тушкована з беконом та помідорами

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close