ГарніриДругі страви

Цвітна капуста, тушкована в сметані

Ніжні суцвіття цвітної капусти, тушковані в сметані, — це універсальний гарнір і легка закуска! Готується таке блюдо досить швидко і легко!

Інгредієнти:

  • Капуста цвітна (заморожена) 600 грамів
  • Цибуля ріпчаста 90 грамів (1 штука)
  • Сметана 60 грамів
  • Олія рослинна 1 столова ложка
  • Масло вершкове 20 грамів
  • Вода 150 мілілітрів
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Перець чорний мелений на кінчику ножа
  • Кріп свіжий (для подачі) 2 гілочки

Приготування:

  1. Я використовувала заморожену цвітну капусту, але можна брати й свіжу.
  2. У сковорідці розігрійте рослину олію і вершкове масло. Цибулю очистити, нарізати дрібними кубиками й викладіть в гарячу олію.
  3. Помішуючи, обсмажте цибулю на середньому вогні до напівпрозорості.
  4. Викладіть суцвіття цвітної капусти до цибулі. Обсмажте все разом, помішуючи, 2-3 хвилини.
  5. Додайте воду, сметану, сіль і чорний мелений перець. Перемішайте.
  6. Після закипання зменште вогонь до мінімуму і тушкуйте капусту, накривши сковорідку кришкою, 15-20 хвилин.
  7. Готову цвітну капусту можна подавати відразу ж після приготування. Свіжий кріп промити, обсушити й дрібно наріжте. Посипте готову страву подрібненою зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Цвітна капуста з сиром, часником і зеленню

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close