Готуємо пастуДругі страви

Сирні спагеті карбонара

Інгредієнти:

  • Сир плавлений (бажано з кращих) 200 грамів
  • Спагеті 400 грамів
  • Бекон 150 грамів (+ 4 скибочки для подачі)
  • Жовток яєчний 4 штуки
  • Вершки (20%) 100 мілілітрів
  • Часник 2 зубчики
  • Оливкова олія за смаком
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний

Приготування:

  1. Підсмажте скибочки бекону для подачі до рум’яної скоринки з обох сторін і обсушити на паперових рушниках. Відкладіть.
  2. Поставте варитися спагеті: закип’ятіть 4 літри води у великій каструлі, посоліть, покладіть спагеті, перемішуючи, на сильному вогні доведіть до кипіння. Варіть згідно з інструкцією на упаковці.
  3. Одночасно нагрійте вершки й змішайте їх з плавленим сиром до однорідності. Додайте 1 чайну ложку оливкової олії й поперчіть. Окремо збийте жовтки з дрібкою солі.
  4. Наріжте бекон невеликими квадратиками. Подрібніть часник. Обсмажте бекон в невеликій сковороді в оливковій олії, 3 хвилини. Додайте часник, обсмажуйте ще 1 хвилину. Зніміть з вогню.
  5. Злийте воду зі спагеті (саме злийте, а не відкиньте їх на друшляк) так, щоб в каструлі залишилося зовсім небагато відвару. Додайте в каструлю зі спагеті сирно-вершкову суміш і бекон, трохи прогрійте на слабкому вогні, весь час помішуючи.
  6. Потім додайте в каструлю жовтки й енергійно перемішайте. Відразу ж розкладіть по підігрітих тарілках і подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Мак енд Чіз – макарони з сиром

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close