Другі стравиСтрави з м'яса

Свинина запечена з яблуками, під медово-імбирним соусом

Запечена свинина — відмінне гаряче блюдо. А якщо м’ясо відбити, приправити медово-імбирним соусом, оточити шматочками яблук і запекти під фольгою, то вийде блюдо дня. Смачна, ніжна, соковита свинина з імбирно-яблучним смаком!

Інгредієнти:

  • Свинина (корейка) 700 грамів
  • Яблука 600 грамів
  • Масло вершкове 70 грамів
  • Лимон (сік) 0,5 штуки
  • Імбир свіжий (корінь) 20 грамів
  • Мед 4 столові ложки
  • Цукор 1,5 чайної ложки
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Приправа для м’яса 0,5 чайної ложки

Приготування:

  1. Готуємо необхідні інгредієнти. У процесі приготування знадобиться фольга.
  2. Свинину нарізаємо впоперек волокон шматочками товщиною 1,5-2 см. Кожен шматочок злегка відбиваємо, солимо, перчимо і посипаємо з двох сторін приправою для м’яса.
  3. Вершкове масло розтоплюємо будь-яким зручним способом. З лимона вичавлюємо сік і вливаємо до розтопленого масла, додаємо цукор.
  4. Мед розтоплюємо. Корінь імбиру очищаємо, натираємо на дрібній тертці й додаємо до меду. Ретельно перемішуємо соус.
  5. Яблука миємо і видаляємо серцевину, за бажанням очищаємо від шкірки. Нарізаємо яблука невеликими шматочками.
  6. Духовку включаємо розігріватися до 180 градусів.
  7. У форму для запікання викладаємо половину яблук.
  8. Зверху викладаємо м’ясо.
  9. Кожен шматочок м’яса змащуємо медово-імбирним соусом.
  10. Викладаємо на м’ясо яблука, що залишилися і поливаємо розтопленим вершковим маслом.
  11. Накриваємо форму фольгою і відправляємо в духовку на 50 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку).
  12. Потім форму з м’ясом дістаємо з духовки. Знімаємо з форми фольгу, забираємо шар яблук з м’яса. Повертаємо м’ясо в духовку ще на 10-15 хвилин, щоб підрум’янилося.
  13. Свинина, запечена з яблуками, під медово-імбирним соусом, готова.
  14. Подаємо м’ясо зі шматочками яблук. Можна подати з гарніром — рисом або картопляним пюре.
  15. За бажанням з запечених яблук і соку, що виділився можна зробити соус, перебити яблука блендером.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Свинина в імбирному маринаді, запечена з капустою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close