Другі стравиСтрави з м'яса

Свинина з овочами по методу Стир-Фрай

Свинина з овочами — це смачне і незвичайне блюдо, яке чудово підійде для сімейної вечері. Стир-Фрай — технологія обсмажування м’яса й овочів на розпеченій сковорідці при постійному перемішуванні. Продукти при цьому зберігають свою свіжість, смак і корисні властивості. Оскільки саме обсмажування інгредієнтів на сковорідці відбувається дуже швидко, то основний час займає очищення і нарізка овочів і нарізка м’яса.

Інгредієнти:

  • Свинина 200 грамів
  • Цибуля ріпчаста 1 штука
  • Морква 1 штука
  • Перець солодкий болгарський 1 штука
  • Соєвий соус 100 мілілітрів
  • Крохмаль картопляний 1 чайна ложка
  • Часник 5 грамів
  • Соняшникова олія 2 столові ложки

Приготування:

  1. Свинину нарізаємо на тонкі скибочки. М’ясо краще попередньо заморозити, в такому вигляді його зручніше нарізати.
  2. Беремо одну велику моркву, очищаємо і нарізаємо брусочками.
  3. Одну цибулину очищаємо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.
  4. Солодкий болгарський перець миємо в холодній воді, звільняємо від серцевини й нарізаємо соломкою.
  5. Два зубчики часнику очищаємо і нарізаємо тонкими часточками.
  6. Приготуємо заправку. Для цього змішаємо 1 чайну ложку крохмалю і 100 мілілітрів соєвого соусу. Добре перемішуємо, щоб не було грудочок крохмалю.
  7. Тепер починаємо обсмажувати продукти. Звичайно для цього рекомендується використовувати вок, але через його відсутність будемо використовувати домашню сковороду. Наливаємо в сковорідку 2 столові ложки соняшникової олії й нагріваємо її до високої температури. Викладаємо шматочки свинини на розпечену сковороду й обсмажуємо, не збавляючи температури. М’ясо потрібно постійно перемішувати для рівномірного утворення скоринки.
  8. Коли м’ясо зарум’яниться, додаємо нарізану цибулю. Продовжуємо перемішувати.
  9. Через 3-4 хвилини кидаємо в сковороду моркву.
  10. Ще через п’ять хвилин додаємо часник і солодкий перець. При цьому не забуваємо перемішувати, щоб овочі не пригоріли. Температуру не зменшуємо.
  11. Через 3-4 хвилини додаємо в сковорідку заправку. Перемішуємо до тих пір поки заправка не загусне, а продукти не придбають блискучий глянсовий вид. Тоді свинина з овочами буде готова до вживання. Додатково солити блюдо не потрібно, соєвий соус досить солоний.
  12. Подавати свинину з овочами по методу Стир-Фрай можна з відвареним рисом або яєчною локшиною. При бажанні блюдо можна посипати зеленню або кунжутом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Домашні ковбаски зі свинини

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close