АмериканськаДругі стравиКухні світуСтрави з м'яса

Свинячі ребра барбекю по-канзаськи

Американське місто Канзас-Сіті вважається столицею барбекю. Відомий він не тільки величезною кількістю барбекю-ресторанів і проведенням найбільших барбекю фестивалів і змагань, а й особливою технікою смаження м’яса на вугіллі. Барбекю по-канзаськи відрізняється довгим, протягом декількох годин, копченням м’яса на грилі. Більш того, при смаженні м’ясо постійно змащується спеціальним солодко-гострим соусом, теж названим на честь міста Канзас-Сіті. Приготуйте свинячі ребра барбекю по-канзаськи й насолодитеся смаком і ароматом справжнього американського барбекю.

Час: 4 години
Складність: легко
Порцій: 4

Інгредієнти:

Реберця:

  • 2 свинячих ребра, по 1,3 кілограма кожен
  • Соус для барбекю Канзас-Сіті

Суміш для натирання:

  • Коричневого цукру 2 стакани
  • Гірчичного порошку 0,5 стакана
  • Каєннського перцю 1 столова ложка
  • Копченої паприки 1 столова ложка
  • Часникового порошку 1 столова ложка
  • Цибулевого порошку 1 столова ложка
  • Солі 1 столова ложка
  • Меленого чорного перцю 2 чайні ложки

Соус для барбекю Канзас-Сіті:

  • Рослинної олії 2 столові ложки
  • 1 невелика цибулина, дрібно нарізана кубиками
  • Води 3 стакани
  • Томатної пасти 1 стакана (350 грамів)
  • Коричневого цукру 0,5 стакана
  • Яблучного оцту 2/3 стакана
  • Меляса 1/4 стакана
  • Каєннського перцю 0,5 чайної ложки
  • Копченої паприки 1/4 чайної ложки
  • Солі 1 чайна ложка
  • Меленого чорного перцю 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Сухий маринад: зніміть з ребер сполучну плівку. У невеликій мисці змішайте коричневий цукор, суху гірчицю, каєннський перець, паприку, часниковий порошок, цибулевий порошок, сіль і перець. Втирайте суміш в ребра і залиште маринуватися мінімум на 1 годину або на ніч.
  2. Покладіть ребра на розігрітий гриль м’ясистою стороною поруч з помірно гарячим вугіллям з температурою жари приблизно 110 ° С. При непрямому жарі м’ясо буде повільно коптитися, поступово стаючи м’якше. Готуйте протягом 1 години. Потім кожні півгодини перевертайте ребра і змащуйте їх соусом для барбекю Канзас-Сіті. Смажте до м’якості протягом 3 – 4 годин.
  3. Якщо готуєте свинячі ребра в духовці, на деко поставте решітку. Намажте ребра соусом Канзас-Сіті та накрийте алюмінієвою фольгою. Поставте ребра в розігріту до 175 ° С духовку і запікайте протягом 2,5 – 3 годин, поливаючи соусом кожні 30 хвилин. За 30 хвилин до кінця приготування зніміть фольгу і запікайте до м’якості.
  4. Соус для барбекю Канзас-Сіті. У невеликому сотейнику на помірно сильному вогні нагрівайте олію і висипте цибулю. Смажте до напівпрозорості. У великій мисці змішайте решту інгредієнтів. Вилийте суміш у сотейник і тушкуйте протягом 30 – 45 хвилин. Використовуйте соус для поливання свинячих ребер.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Баранина тушкована в мультиварці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close