Другі стравиСтрави з м'яса

Стейк з соусом з червоного вина

Яловичий стейк Нью-Йорк (або Стріплойн) смажиться максимум по 5 хвилин з кожного боку, щоб порадувати вас своєю ніжністю, соковитістю і насиченим яловичим смаком, який йому допомагає придбати тонка смужка жиру. Тому кладіть стейк на сковороду спочатку жиром вниз, а коли він витопиться, смажте все м’ясо.

Поки готовий стейк буде відпочивати після смаження, в цій же сковороді приготуйте дивовижний соус з цибулі шалот і випареного червоного вина, загустіть його вершковим маслом. Частинки смаженого м’яса, що залишилися на сковороді, наповнять соус своїм пікантним смаком, а соус у свою чергу надасть м’ясу на тарілці вишуканий смак як в ресторані.

Інгредієнти:

  • 1 стейк Нью-Йорк вагою 0,5 кг (товщиною приблизно 2,5 см)
  • 1 велика цибуля-шалот, подрібнена
  • Коробкового червоного вина 3/4 стакана
  • Холодного вершкового масла 2-3 столові ложки, нарізаного кубиками

Приготування:

  1. Дістаньте стейк з холодильника за 30 хвилин до приготування.
  2. Нагрійте велику сковороду з товстим дном на помірно сильному вогні.
  3. Витріть стейк насухо і рясно посоліть і поперчіть з усіх боків. Поставте його вертикально на смужку жиру в сковороду і тримайте щипцями, поки жир не стане плавитися, близько 2 хвилин.
  4. Покладіть стейк і смажте до рум’яної скоринки з одного боку, 4-5 хвилин. Потім переверніть і смажте на іншій стороні, поки термометр, вставлений збоку в саму товсту частину м’яса, покаже температуру 49 °C для слабкого прожарювання.
  5. Перекладіть на обробну дошку і дайте м’ясу відпочити 10 хвилин.
  6. Залиште витоплений жир в сковороді.
  7. Додайте в сковороду цибулю-шалот і смажте на середньому вогні до золотистого кольору, близько 2 хвилин. Додайте вино і зіскрібайте дерев’яною ложкою прилиплі шматочки з дна сковороди.
  8. Доведіть до кипіння і варіть, поки рідина не випарується наполовину і не придбає консистенцію легкого сиропу, близько 7 хвилин; зніміть з вогню.
  9. Вмішайте вершкове масло по одному шматочку за раз, щоб вийшов глянсовий соус.
  10. Додайте 0,5 чайної ложки солі й 1/4 чайної ложки чорного перцю.
  11. Наріжте стейк проти волокон і подавайте з соусом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Фланк-стейк в духовці з олією із зеленню

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close