Готуємо пастуДругі страви

Спагеті з томатним соусом Маринара

Спагеті з томатним соусом Маринара – це дуже смачне, ароматне і вишукане блюдо. Соус Маринара робить будь-яку пасту не просто макаронами, а дійсно блюдом ресторанного рівня.

Соус Маринара готується з помідорів, часнику, солі й спецій. Помідори краще всього вибирати ароматні, солодкі й соковиті. У наших краях такі помідори можна купити тільки влітку. Абсолютно спокійно можна використовувати консервовані або перетерті томати. Плоди для них зібрані в сезон і дадуть прекрасний аромат вашій страві. Але абсолютно не варто використовувати просту томатну пасту. Томатна паста зробить ваші спагеті звичайними макаронами з кетчупом.

Інгредієнти:

  • Спагеті 250 грамів
  • Консервовані томати 400 грамів
  • Сир пармезан 50 грамів
  • Часник 4 зубчики
  • Орегано 1 чайна ложка
  • Базилік 1 чайна ложка
  • Сіль 1 столова ложка
  • Оливкова олія 3 столові ложки
  • Цукор пісок 0,5 чайної ложки
  • Оцет 1 чайна ложка

Приготування:

  1. Спочатку нарізати часник. Можна нарізати досить крупно.
    Паралельно потрібно поставити грітися воду для спагеті й відварити їх до напівготовності.
  2. На холодну сковорідку налити оливкову олію і висипати нарізаний часник. На повільному вогні прогріти олію з часником. Олію смачніше брати не рафіновану.
  3. Коли олія прогріється і навколо часнику почнуть утворюватися маленькі бульбашки, додати на сковороду томати, сіль і спеції. Під кришкою готувати поки соус не загусне. Час готування залежить від соковитості помідорів.
  4. Якщо будете використовувати свіжі томати, їх спочатку варто очистити й нарізати дрібно.
  5. В кінці приготування соус потрібно спробувати й довести до смаку, а потім зняти з вогню.
  6. Залежно від смаку соусу можна додати цукор і оцет. Якщо у вас солодкі помідори, то цукру можна не додавати. Оцет можна брати столовий 9%, яблучний або винний.
  7. До цього часу у вас вже повинні бути готові спагеті.
  8. Спагеті відкинути на друшляк, дати стекти воді й висипати їх на сковороду до соусу.
  9. Таку пасту найкраще їсти у свіжому вигляді, а зверху натерти трохи пармезану. Можна ще доповнити листком базиліка.
    Спагеті з томатним соусом Маринара готові.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Лазанья з яловичим фаршем

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close