Другі стравиСтрави з м'яса

Смажений стейк з квасолею

Для повсякденного меню відмінно підходять недорогі, але не менш смачні види яловичих стейків, наприклад, скерт-стейк, що отримується з діафрагми туші. Щоб він вийшов супер смачний і соковитим, досить натерти його оливковою олією з сіллю і чорним перцем і обсмажити по кілька хвилин з кожного боку.

Доповніть вечерю зі стейка таким же швидким гарніром з консервованої квасолі, прогрітій на сковороді з помідорами й обсмаженою ріпою і цибулею. Такий смачний і корисний гарнір стане чудовою альтернативою картоплі. На все приготування у вас піде близько півгодини. Відмінне рішення і для буденної, і для святкової вечері.

Інгредієнти:

  • 1 середня червона цибулина, нарізана кільцями
  • Стейка 0,7 кілограма, обсушеного паперовим рушником
  • Оливкової олії 6 столових ложок
  • 2 пучки дрібної ріпи, обрізаної й розрізаної на 4 частини
  • 1 банка (400 грамів) консервованої квасолі «Чорне око», промитої
  • 2 помідори Сливка, очищених від насіння і нарізаних кубиками
  • Червоного винного оцту 2 чайні ложки
  • 4 свіжих листки базиліка, порваних
  • Нарізаної свіжої шніт-цибулі 1 столова ложка

Приготування:

  1. Розігрійте сковороду-гриль на сильному вогні. Смажте кільця цибулі до обвуглених відмітин приблизно по 2 хвилини з кожного боку.
  2. Якщо стейк занадто великий розріжте його навпіл.
  3. Змішайте в мисці 3 столові ложки оливкової олії, 1 чайну ложку солі й 0,5 чайної ложки чорного перцю, потім натріть сумішшю м’ясо.
  4. Смажте стейк, поки він злегка не обвуглиться, по 3-4 хвилини з кожного боку для слабкого прожарювання.
  5. Перекладіть на обробну дошку і дайте відпочити не менше 5 хвилин.
  6. Тим часом нагрійте в великій сковороді на середньому вогні 3 столові ложки оливкової олії, що залишилась. Додайте ріпу і смажте до готовності, близько 8 хвилин. Додайте квасолю і помідори й прогрівайте протягом 3 хвилин.
  7. Вмішайте кільця цибулі й оцет і зніміть з вогню.
  8. Наріжте стейк вздовж волокон на шматки довжиною по 7 см, потім тонко наріжте м’ясо проти волокон.
  9. Змішайте базилік і цибулю з квасолею і подайте до стейка.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шніцель із яловичини на сковороді

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close