Другі стравиСтрави з овочів

Смажені стейки з баклажанів з салатом

Один з оригінальних, смачних і корисних способів вжити баклажани – приготувати з них «стейки» з інгредієнтами цього салату. Крім того, блюдо підходить для тих, хто не їсть м’яса. Порошок чилі в поєднанні з баклажаном робить смак особливим. Таким літнім салатом захочеться не тільки поласувати самому, але і пригостити ним друзів і рідних.

Час: 20 хвилин
Складність: легко
Порцій: 6

Інгредієнти:

  • 2 баклажани
  • Фети 250 грамів, нарізаної кубиками
  • 4 томати сорту «рома», нарізаних кубиками
  • 1 огірок, очищений від насіння і нарізаний кубиками
  • Свіжої петрушки 1 стакан, посіченої
  • 1 лимон, розрізаний навпіл
  • Щіпка порошку чилі
  • Щіпка солі
  • Щіпка меленого чорного перцю
  • Оливкова олія, щоб полити баклажани

Приготування:

  1. Нагрійте сковороду-гриль на середньому вогні.
  2. Розріжте обидва баклажани уздовж на три товстих «стейка». Трохи полийте оливковою олією, посипте порошком чилі, сіллю і перцем.
  3. Смажте «стейки» з баклажана до тих пір, поки вони не розм’якнуть і на них не з’являться відмітини від сковороди-гриль (приблизно по 4 хвилини з кожного боку).
  4. Перемістіть «стейки» з баклажана на окремі сервірувальні тарілки, посипте сиром фета, помідорами, огірками й посіченою петрушкою. Зверху видавіть сік лимона. Подавайте.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Баклажани, фаршировані фаршем з яловичини

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close