Другі стравиЗ морепродуктів

Смажені на грилі креветки

Креветки, приготовані за цим рецептом, відмінно підходять для закуски до пива. Вони смажаться цілими в панцирах на грилі, тому потрібні будуть великі креветки, з яких легко можна видалити кишкову вену, не знімаючи при цьому панцирі. На їх жарку йде всього кілька хвилин, знімайте креветки з гриля відразу, як тільки вони стануть рожевими й матовими, щоб не пересмажити й зберегти їх соковиту пружність. Соляться креветки вже в готовому вигляді й подаються з часточками лимона.

Інгредієнти:

  • Великих креветок 1 кілограм, неочищених
  • Оливкова олія, для гриля і щоб скропити креветки
  • Дрібна морська сіль
  • Часточки лимона, для подачі

Приготування:

  1. Розігрійте гриль до помірного жару і змастіть грати олією.
  2. Почистьте креветки від кишкових вен: розріжте кухонними ножицями панцир уздовж спинки креветки й розкрийте її, щоб оголити вену. Підчепити її кінчиком ножа або ножиць і видаліть, залишивши панцир на місці.
  3. Змастіть креветки оливковою олією.
  4. Смажте, поки вони не стануть розового кольору і не покриються підсмаженими мітками, по 2-3 хвилини з кожного боку (все м’ясо повинно стати матовим).
  5. Викладіть креветки на блюдо і посипте морською сіллю. Подавайте з часточками лимона.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Креветки з рисом по-каджунськи

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close