Другі стравиСтрави з риби

Смажена скумбрія

Приготуйте смажену скумбрію за цим рецептом і подайте з лимоном і свіжою зеленню. Просто, але як смачно! Мінімум спецій — максимум смаку!

Інгредієнти:

  • Скумбрія 1 штука (0,5 кг)
  • Олія рослинна 1/2 столової ложки
  • Лимон 1/2 штуки
  • Зелень петрушки 3 гілочки (за смаком)
  • Сіль 2/3 чайної ложки (за смаком)

Приготування:

  1. Скумбрію вимити, відрізати голову. Розрізати рибу уздовж черевця і видалити нутрощі. Потім акуратно дістати хребет з кістками, залишивши хвостик. Розкрити рибу “книжкою”.
  2. Скумбрію посолити й залишити на 10 хвилин.
  3. Потім рибу витерти насухо і змастити олією з двох сторін.
  4. Лимон нарізати напівкружечками, видалити кісточки.
  5. Петрушку промити, обсушити й відокремити листя від стебел.
  6. Скумбрію викласти шкірою вгору на добре розігріту сковороду без олії (скумбрія сама пустить жир).
  7. Обсмажити скумбрію по 7 хвилин з кожного боку. Якщо у вас сковорода не з антипригарним покриттям, то перед смаженням змастіть її тонким шаром рослинної олії.
  8. Готову рибу викласти на блюдо, прикрасити скибочками лимона і зеленню петрушки.
  9. Подавати рибу до столу в гарячому вигляді, доповнивши гарніром на свій смак.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Кефаль, запечена в фользі в духовці

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close