Другі стравиСтрави з риби

Смажена риба під овочевим маринадом

Напевно, кожен пробував таке блюдо. Цей рецепт дуже популярний ще з радянських часів. Але у нас вдома рибу під маринадом готують з невеликим сімейним секретом! Виходить неймовірно смачно і цікаво!

Інгредієнти:

  • Філе білої риби (хек) 1 кілограм
  • Борошно для панірування
  • Сіль за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Олія рослинна для смаження

Для маринаду:

  • Морква 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста 3 штуки
  • Зелень петрушки за смаком
  • Томатна паста 2-3 столові ложки
  • Лимон 1/2 штуки
  • Сіль за смаком
  • Цукор 1 щіпка
  • Олія рослинна для смаження

Для бульйону:

  • Голови (хвости) червоної риби 3-5 штук
  • Лавровий лист 2 штуки
  • Перець горошком (чорний і запашний) 8-10 штук

Приготування:

  1. Насамперед голови червоної риби, спеціально куплені для бульйону, промиваємо. Видаляємо зябра і складаємо голови в каструлю. Сюди ж додаємо лавровий лист, перець горошком. Наливаємо трохи води, щоб тільки покрила голови. Варимо, поки кістки не почнуть відходити, нам потрібен насичений бульйон. Солимо в самому кінці, за смаком.
  2. Цибулю нарізаємо пір’ям. Моркву шаткуємо соломкою.
  3. Розігріваємо сковороду з невеликою кількістю рослинної олії. Обсмажуємо цибулю і моркву до м’якості (нагрівання — середнє).
  4. Рибу нарізаємо шматочками.
  5. У борошно додаємо сіль і чорний мелений перець.
  6. Обвалюємо шматочки риби в борошні.
  7. Розігріваємо ще одну сковороду з рослинною олією й обсмажуємо рибу на середньому вогні до рум’яної скоринки з обох сторін.
  8. Коли овочі будуть готові, додаємо томатну пасту, сіль, цукор і добре перемішуємо.
  9. У самому кінці додаємо рубану зелень і сік лимона. Через сито заливаємо бульйоном (трохи більше склянки). Регулюємо густоту, кислоту, цукор і сіль — все на свій смак. Даємо закипіти й вимикаємо. Маринад готовий.
  10. У підготовлений посуд (у мене скляна форма для запікання) викладаємо, чергуючи шари, маринад і шматочки риби. Останній шар — овочевий маринад.
  11. Накриваємо рибу під овочевим маринадом харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на кілька годин, а краще на ніч.
  12. За цей час маринад трохи застигне.
  13. Смажена риба під овочевим маринадом — незрівнянна! Дуже люблю цей рецепт і вам рекомендую спробувати!

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Скумбрія, запечена в духовці у фользі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Close