Другі стравиСтрави з риби

Скумбрія запечена в фользі з лимоном

Сьогодні пропонуючи приготувати ситне блюдо, яке виручить при нестачі часу, але при цьому буде радувати своїм смаком.

Картопля по-селянськи славиться простотою приготування, хрусткою скоринкою і рум’яним, апетитним зовнішнім виглядом. У поєднанні з соковитою скумбрією картопля заграє новими фарбами. А якщо блюдо доповнити соусом і смачним салатом, то це вийде повноцінна святкова вечеря.

Інгредієнти:

Для риби:

  • Скумбрія 1 штука
  • Лимон 0,5 штуки
  • Сіль 3 щіпки
  • Чорний мелений перець 1 щіпка
  • Спеції для риби 2 чайні ложки

Для гарніру:

  • Картопля 8 штук
  • Рослинна олія 3 столові ложки
  • Паприка мелена 2 чайні ложки
  • Сіль 0,5 чайної ложки
  • Чорний мелений перець 3 щіпки

Для соусу:

  • Цибуля зелена 3 гілочки
  • Сметана 200 мілілітрів
  • Сік лимона 1 столова ложка
  • Сіль 2 щіпки
  • Чорний мелений перець 2 щіпки

Приготування:

  1. Картоплю нарізати на четвертинки. Посолити, додати трохи перцю, паприки й полити олією. Все добре перемішати.
  2. Висипати картоплю на деко і розкласти в один шар. Надіслати картоплю в розігріту до 180 °C духовку.
  3. Тому, що картопля і скумбрія мають різний час приготування, то ставити в духовку їх одночасно не можна. Спочатку ставимо картоплю, в цей час потрібно підготувати рибку і через 30-40 хвилин поставити рибу теж в духовку.
  4. Скумбрію помити, випатрати, відрізати голову. Зробити надрізи, посолити й посипати сумішшю спецій для риби. У надрізи вставити лимонні часточки. Щільно загорнути рибу у фольгу.
  5. Коли картопля стане вже м’якою, але ще не рум’яною, поставити в духовку на нижній ярус рибу. Готувати все ще хвилин 20-30 або до готовності картоплі й риби.
  6. Тим часом займемося соусом.
  7. Потрібно просто з’єднати сметану з сіллю, перцем, соком лимона і подрібненою зеленою цибулею.
    Готова картопля виходить рум’яною, хрусткою зовні й м’якою всередині.
  8. Якщо хочете щоб у скумбрії теж була рум’яна кірочка, відкрийте фольгу хвилин за 8 до закінчення приготування.
  9. Скумбрія запечена в фользі готова. В результаті у нас вийшла ароматна рибна страва з апетитним гарніром і пряним соусом.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Смажений лосось з зеленим соусом чилі й салатом фрізе

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close