Другі стравиСтрави з м'яса

Скерт-стейк з гарніром з солодкого перцю

Скерт-стейк відрізняється від преміальних стейків більшими волокнами й меншою кількістю жирових прошарків, що робить його трохи жорстким. Тому до такого м’яса потрібен особливий підхід, і тоді у вас на тарілці буде ніжний і соковитий шматок м’яса, який практично не поступається за смаком дорогим. Розріжте його на кілька шматків, посоліть і поперчіть і смажте не більше 5 хвилин в оливковій олії. А на гарнір до стейка тушкуйте солодкі перці в томатній пасті й змішайте їх з відвареною молодою картоплею. Щоб блюдо виглядало цікавіше, беріть перці різних кольорів.

Інгредієнти:

  • Дрібної червоної картоплі 0,5 кілограма, розрізаної навпіл
  • Скерт-стейка 0,6 кілограма
  • Оливкової олії 1 столова ложка
  • 3 солодких перці (будь-якого кольору), нарізаних тонкими смужками
  • Половину цибулі, тонко нарізаної
  • Часнику 2 зубчики, тонко нарізаних
  • Томатної пасти 3 столові ложки
  • Посіченої петрушки 3 столові ложки
  • Сік половини лимона + часточки лимона для подачі

Приготування:

  1. Покладіть картоплю в каструлю і залийте холодною водою приблизно на 2 см вище рівня картоплі; посоліть. Доведіть до кипіння і варіть до готовності близько 8 хвилин, потім воду злийте.
  2. Тим часом розріжте стейк поперек на 8 частин, посоліть і поперчіть.
  3. Нагрійте велику сковороду на середньому помірно сильному і додайте оливкову олію.
  4. Покладіть на гарячу сковороду м’ясо (при необхідності кількома партіями) і смажте до слабкого прожарювання, по 1-5 хвилин з кожного боку, в залежності від товщини стейка.
  5. Перекладіть м’ясо на тарілку і накрийте алюмінієвою фольгою.
  6. Зменште вогонь під сковородою до середнього і додайте солодкий перець, цибулю, часник, трохи води й 1/4 чайної ложки солі.
  7. Смажте, часто помішуючи, поки овочі не стануть трохи м’якими, близько 5 хвилин.
  8. Додайте томатну пасту і готуйте, помішуючи, 1 хвилину.
  9. Збільште вогонь до помірно сильного, додайте 3/4 стакана води й варіть, поки овочі не стануть м’якими, близько 4 хвилин.
  10. Вмішайте картоплю, петрушку і лимонний сік. Розкладіть стейк по тарілках і подавайте з овочами й шматочками лимона.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Відбивні зі свинини з грибним соусом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close