Другі стравиШашлик

Шашлик з яловичини

Продовжуємо марафон шашличних рецептів. Зараз буде, власне, шашлик. І якщо звичний варіант в народі — це шашлик зі свинячої шиї, то тут я пропоную взяти яловичу вирізку. Це шикарний варіант, якщо ви не їсте свинину, а курка на решітці вже пару років як стоїть біля вас поперек горла 🙂 В даному випадку дуже важливо не відлучатися далеко від мангала в процесі приготування цього шашлику, тому що треба обов’язково зловити потрібний ступінь прожарювання м’яса.

Інгредієнти:

  • Яловича вирізка 1 кілограм
  • Цибулина маленька 1 штука
  • Зерниста гірчиця 1 столова ложка
  • Сухий часник 1/2 чайної ложки
  • Сіль і чорний мелений перець за смаком

Приготування:

  1. Вирізку зачищаємо і розрізаємо на шматки середнього розміру. Я зазвичай ріжу навпіл уздовж, а потім вже на шматки поперек. Кладемо яловичину в миску, додаємо гірчицю, рослинну олію, сухий часник і натерту на крупній тертці цибулю, злегка підсолюємо і додаємо мелений перець. Перемішуємо.
  2. Такому шашлику досить для маринування максимум півтори години. Перед насадженням на шампури додаємо до м’яса ще солі й перемішуємо. Насаджуємо на шампури, струшуючи залишки маринаду. Насаджувати краще поперек волокон — так шматок краще тримає форму на шампурі.
  3. Смажимо над вугіллям з жаром трохи сильніше середнього, регулярно повертаючи. Оптимальний варіант для вирізки — середнє прожарювання. Тобто м’ясо в розрізі має бути з рожевим соком. До такого стану вона смажиться максимум 15 хвилин. Повне прожарювання вкрай не рекомендую. В даному випадку можна обійтися і без шампурів і посмажити м’ясо на решітці.
  4. Готовому шашлику даємо 5 хвилин полежати — і налітаємо!

Тримайте ще цікавий рецепт: Сувлакі з ноги ягняти

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close