Другі стравиШашлик

Шашлик з печінки на мангалі

Збираєшся на природу? Готуй незвичайний шашлик!
Шашлик з печінки на мангалі – незвичайне рішення для пікніка. Такий шашлик можна давати й дітям. Смажиться печінка дуже швидко, тут дуже важливо її не пересушити. Вугілля повинні бути добре розпеченими, але без вогню. Під час смаження шампури потрібно безперервно крутити, щоб печінка присмажилась рівномірно. Найпростіший маринад – з майонезу. Звичайно ж без спецій не обійтися. Підійде звичайна приправа для шашлику. За смаком можна додати додатково перець, якщо подобається гостріший і пікантний смак.

Інгредієнти:

  • Печінка яловича 800 грамів
  • Спеції сухі 10 грамів
  • Майонез 100 грамів
  • Сіль за смаком

Приготування:

  1. Печінку миємо під протічною водою та звільняємо від плівочок і прожилок. Це не складно зробити за допомогою гострого ножа. Повторно миємо підготовлену печінку, акуратно обсушуємо паперовими рушниками.
  2. Нарізаємо печінку на шматки. Шматки не повинні бути занадто маленькими, краще якщо вони будуть середнього розміру як зазвичай ріжуть м’ясо на шашлик.
  3. Викладаємо печінку в глибоку миску, посипаємо спеціями для шашлику. Солимо до смаку. Тут потрібно спочатку звернути увагу на склад спецій, якщо там вказана сіль, то додатково солити буде не потрібно.
    Поливаємо печінку зі спеціями майонезом, ретельно перемішуємо. Це краще зробити руками, щоб якомога ретельніше розподілити маринад по кожному шматочку.
  4. Накриваємо миску харчовою плівкою або кришкою і відправляємо в холодильник на дві години. За цей час кожен шматок гарненько просочиться ароматами й смаками спецій, стане м’яким і ніжним.
  5. Після закінчення зазначеного часу нанизуємо печінку на шампури та відправляємо на мангал. Смажимо шашлик над розжареним вугіллям, не допускаємо появи вогню. Під час смаження постійно крутимо шампури, щоб шматочки присмажувались рівномірно.
  6. Смажиться печінка набагато швидше ніж м’ясо, досить 5-10 хвилин. Довше смажити не потрібно, щоб шашлик залишився соковитим і м’яким.
  7. Подаємо на стіл з гірчицею, кетчупом, або будь-яким іншим соусом до смаку. Також відмінно шашлик з печінки поєднується зі свіжими овочами.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Шашлик з яловичини з кускусом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close