Другі стравиСтрави з м'яса

Рулет зі свинини з гарбузом, яблуком і козячим сиром

Напередодні свят або сімейних урочистостей господині знаходяться в пошуку красивих і одночасно дуже смачних страв. М’ясний рулет в цьому плані – найбільш безпрограшний варіант. Блюдо виглядає на столі оригінально і красиво, та й на смак не поступається ніяким іншим м’ясним стравам.

Ділимося з вами цікавим рецептом м’ясного рулету зі свинини з пікантною багатокомпонентною начинкою.

Інгредієнти:

  • Свиняча вирізка 1 штука
  • Варений дикий рис 180 грамів
  • Бекон 4 скибочки
  • Цибуля шалот 1 штука
  • Яблуко 1 штука
  • Гарбуз 180 грамів
  • Шавлія 2 столові ложки
  • Часник 2 зубчики
  • Шпинат 170 грамів
  • Козячий сир 170 грамів
  • Сіль ½ чайної ложки
  • Чорний перець ½ чайної ложки
  • Свіжа зелень для прикраси

Приготування:

  1. Включити духовку і поставити її на розігрів на 230 ˚С. Накрити деко для запікання алюмінієвою фольгою.
  2. Поки духовка буде розігріватися, поставити варитися дикий рис. Зазвичай для його приготування цілком вистачає 15 хвилин.
  3. Свинячу вирізку промити під водою і перемістити на обробну дошку. Гострим ножем зачистити м’ясо від плівок і жилок. Потім розрізати свинячу вирізку уздовж на два пласти, не дорізаючи до кінця пару сантиметрів.
  4. Акуратним рухом розсунути м’ясо в різні боки й зробити ще два поперечних надрізи, знову не дорізаючи до кінця 2 см. Розгорнути вирізку немов книгу, накрити її плівкою і добре відбити молотком. Повинен вийти рівномірний по всій товщині пласт м’яса без розривів і ущільнень. Товщина м’ясного пласта повинна бути в межах 0,5-1,5 см.
  5. Підготовлене для майбутнього рулету м’ясо натерти сіллю і чорним перцем, а потім на якийсь час відкласти в сторону.
  6. Дістати сковороду і поставити її на плиту. Включити вогонь на середнє положення і викласти в неї шматочки бекону. Обсмажити бекон до утворення хрусткої скоринки. Далі покласти бекон на паперовий рушник, щоб видалити залишки жиру.
  7. Нарізати окремо невеликими кубиками яблуко і гарбуз, нарізати цибулю шалот. Висипати їх в сковороду з жиром, що залишився після обсмаження бекону. Посолити масу і поперчити, ретельно перемішати й обсмажити на середньому вогні протягом 8-10 хвилин.
  8. Додати до них свіжу шавлію, подрібнений часник і шпинат. Висипати туди ж зварений дикий рис. Гарненько перемішати масу і почекати пару хвилин, поки не розм’якшиться шпинат. Вимкнути вогонь і покласти в сковороду козячий сир і бекон. Пересипати отриману начинку в місткість і дати їй трохи охолонути.
  9. Зверху на м’ясний пласт рівномірним шаром розподілити начинку, залишаючи по краях 1-2 см. Щільно згорнути вирізку і затягнути її шпагатом. Отриманий рулет перекласти на деко і відправити запікатися в духовку. Час приготування страви 30-35 хвилин.
  10. Перед подачею на стіл рулет потрібно трохи остудити. Після чого нарізати рівними шматочками й викласти на тарілку. Зверху посипати страву дрібно нарізаною свіжою зеленню.

Смачного!

Тримайте ще цікавий рецепт: Каре ягняти на грилі з розмарином

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок (Поки оцінок немає)
Loading...
Показати більше
Схожі статті

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Дивіться також
Close
Close